En Son 53 Yıl Önce Görüldü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sıcaklık değerlendirmelerine göre Kasım ayı sıcaklık değerlendirmesinde son 53 yılın en sıcak Kasım ayının yaşandığı belirlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

En Son 53 Yıl Önce Görüldü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sıcaklık değerlendirmelerine göre Kasım ayı sıcaklık değerlendirmesinde son 53 yılın en sıcak Kasım ayının yaşandığı belirlendi.

Kasım ayının sıcaklığı ortalama olarak 12,5 derece ölçülürken normal sıcaklık ortalamasının 3,2 derece üzerinde kaldığı saptandı.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre; 2023 yılı Kasım ayında ortalama sıcaklıklar; Korkuteli, Karaisalı, Hakkari, Ergani, Mardin ve çevrelerinde mevsim normalleri civarında seyrederken yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük sıcaklık Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise Manisa’nın Salihli ilçesinde kaydedilmiştir.
Kasım ayı ortalama maksimum sıcaklıkları, 1991-2020 maksimum sıcaklık normallerinin 4.1 derece üzerinde gerçekleşmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki X isimli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile en düşük sıcaklığın ve en yüksek sıcaklığın kaç derece olduğunu duyurdu.

Özhaseki yaptığı paylaşımda; ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı Kasım ayı sıcaklık değerlendirmelerine göre; Son 53 yılın en sıcak Kasım ayını yaşadık. 2023 yılı Kasım ayı ortalama sıcaklığı 12,5 °C olarak ölçüldü. Buna göre, normal sıcaklık ortalamalarının 3,2 °C üzerinde bir sıcaklık gerçekleşti. Kasım ayında; En düşük sıcaklığı -15,3 ile Erzurum'da, En yüksek sıcaklığı ise 32,9 ile Salihli'de tespit ettik.’ dedi.