En kıymetli 3 il arasında Kayseri de var!

Türkiye'nin 81 il arasında bulunan 7 bölge arasında Anadolu'nu gözbebeği olan en kıymetli 3 ili arasında Kayseri de yer alıyor. Peki Kayseri neden bu 3 il arasında yer alıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

En kıymetli 3 il arasında Kayseri de var!

İç Anadolu’nun gözbebeği olan en kıymetli illeri arasında Kayseri de bulunuyor. Turizm, ticaret ve kültür bakımından kıymetli iller hangileri? İşte detaylar…

Turizm cenneti: Nevşehir

Deniz turizmi yanında zengin olan iller dışında Türkiye’de denizi olmadan turizmi canlı olan en gözde şehirler arasında Nevşehir de kendine yer edindi. Kendi sınırları içerisinde zoru başaran Nevşehir Kapadokya’sı ile tüm dünyaya ün saldı. Nevşehir her yıl nüfusunu yaklaşık 15 katı ziyaretçi ağırlıyor. Bu durumla birlikte şehrin ekonomisi yükseliyor.

İç Anadolu’nun mega kenti: Kayseri

Nevşehir’e çok yakın mesafede bulunan Kayseri ise Erciyes’i ve sanayileşmesi ile Türkiye’de büyük önem sahip şehirler arasında yer alıyor. Kayseri pastırması ve sucuğu ile de dünyaca markalaşmış bir şehir konumunda. Türkiye’nin en kaliteli ve en lezzetli pastırma ve sucukları bu şehirde üretilir ve yüzlerce ilkeye ihracatı yapılır. Bunların yanı sıra şehirde sevilen lezzetlerden mantı ve yağlaması da damaklarda nam salmış durumda.

Medeniyetler şehri: Kırşehir

Yine Kayseri ve Nevşehir’e 80 kilometre mesafede bulunan, Başkent Ankara’ya geçiş kapısı konumunda ki bozkırın kadim şehir Kırşehir, tıpkı Kayseri ve Nevşehir gibi ünlü ve kıymetli bir şehir. Burası da kültür anlamında Türkiye’de büyük önem arz ediyor. Şehrin tartışılmayacak çok kıymetli değerleri var. Kırşehir denilince akla ilk gelen yemek tandırda pişen çömlek paçadır. Sanayileşmede de Kırşehir Petlas gibi elinde çok değerli bir fabrika bulunduruyor. Bu fabrika Türkiye’nin yerli üretimin yapan büyük bir tesis. Bünyesinden ise binlerce kişi evine ekmek götürüyor.