En düşük emekli maaşının açıklanması banka promosyonlarını nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamıştı. Peki emeklilerin bu maaşındaki değişiklik banka promosyonlarını nasıl etkiledi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

En düşük emekli maaşının açıklanması banka promosyonlarını nasıl etkiledi?

En düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak açıklanmasıyla birlikte bankalarda promosyon konusunda harekete geçerek miktarı güncelledi. Peki şu anda promosyon tutarı ne durumda? İşte detaylar...

Emekli maaşlarının artmasıyla birlikte banka promosyonları da güncellenecek. En düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya çıkmasıyla kök maaşı 7 bin 13 lira olan emeklilere yüzde 42'lik zam yaklaşık 10 bin liraya denk geliyor.

Uzmanlar bu artışa ilişkin oransal zam alınmamış olduğunu ancak daha yüksek bir maaşı varsa vatandaşlara yüzde 42.6'lık zammın direk maaşlarına yansıdığı belirtiliyor.

En düşük emekli maaşının açıklanması banka promosyanlarını nasıl etkiledi?

Bu durum sonucunda daha fazla paranın bankaya yatması demek olduğuna işaret eden uzmanlar 7 bin 500 TL'nin mevduat faiziyle 10 TL'nin mevduat faizinin aynı olmayacağı kaydediliyor.

Bu hesaba göre, bir kişinin en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak emekli maaşının bankadan çekmesi promosyonları da değiştirecek.

En düşük emekli maaşının açıklanması banka promosyanlarını nasıl etkiledi?

Bankalar bu parayı kamu kurumlarından daha erken alması ve bunun daha fazla bir faiz getirisinin olması sebebiyle bunu müşterisine dağıtacağı belirtilirken o nedenle şubat ayında banka promosyon düzenlemesi yapılırsa daha fazla maaş alabilecekleri söyleniyor.

En az 15 bin lira tutarında banka promosyon güncellemesi olduğunu ifade eden uzmanlar bankadan bankaya değişiklik gösterildiği de söyleniyor.

Yeni dönemde ise bir banka promosyon tutarını güncelleyen bankalardan ING Türkiye, emekli maaşını taşıyan emeklilere 15 bin TL’ye varan nakit promosyon fırsatı veriyor.