Ev sahipleri dikkat – İnceleme başlatılacak!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek gayrimenkul sahiplerinin kira gelirlerinin incelemeye alınacağını belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ev sahipleri dikkat – İnceleme başlatılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca ev sahibini ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Şimşek gayrimenkul sahiplerinin kira gelirlerinin incelemeye alınacağını belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Ev sahipleri dikkat – İnceleme başlatılacak!

Bakan Şimşek, kira geliri elde edebilecek yaklaşık 5 milyon konutun analiz edildiğini açıklarken, kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacağını da bildirdi.

Şimşek, ‘Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak’ dedi.

Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade ederken Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) vergide gönüllü uyumu artırma çalışmalarına devam ettiğini de belirtti.

Şimşek, kira gelirlerinin beyanname döneminin yaklaştığına dikkat çekerek, ‘Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri mercek altına alındı’ ifadelerini kullandı.