Emeklilikte yeni düzenleme geliyor mu?

Sigortalı çalışanlar için emeklilikte yeni düzenleme geliyor mu sorusu gündeme geldi. Emeklilik sistemi değişiyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Emeklilikte yeni düzenleme geliyor mu?

Hükümetin ekonomiye yönelik çalışmaları devam ederken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş tarafından haberler takip ediliyor. Torba yasa çalışmaları ile beraber yeni emeklilik düzenlemesi için de beklentiler artıyor. Sigortalı çalışanlar için yapılacak yeni düzenleme vatandaşları heyecanlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin emeklilik sistemi için köklü değişiklikler yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamalar sonrasında ise EYT kapsamında 5 milyonu aşkın 8 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı emekli olmuştu. Prim gününü dolduramayanlar ise borçlanma formülü ile emeklilik hakkı kazanmıştı.

Emeklilikte yeni düzenleme geliyor mu?

Ancak EYT düzenlemesinden yararlanamayan 2000-2008 yılları arasında sigorta girişi olan vatandaşlar da kademeli emeklilik sisteminde yer almak istiyor. Kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde EYT düzenlemesi sonrasında güncellenen prim-yaş listesine göre 2000 ve 2008 arası sigortalı olanlar da erken emekli olabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında Kademeli emeklilik sisteminin onaylanması halinde 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olanlar, istenen koşulları sağladıkları takdirde emekli olabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında herhangi bir çalışmalarının olmadığını söylemişti. Ancak kademeli emeklilik bekleyenler yeni düzenlemenin Meclis'ten geçeceğine ilişkin umutlarını sürdürüyor.