Emekliler 5 bin TL'den memnun mu? Anadolu'da Z Raporu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika gelişmesiyle emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL verileceğini duyurmuştu, Anadolu'da Z Raporu emekli vatandaşa, emekli ikramiyesi hakkındaki fikirlerini sordu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Emekliler 5 bin TL'den memnun mu? Anadolu'da Z Raporu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika gelişmesiyle emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL verileceğini duyurmuştu, Anadolu’da Z Raporu emekli vatandaşa, emekli ikramiyesi hakkındaki fikirlerini sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere yönelik açıklamasında hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu düzenlemenin dışında bırakıldığını, toplam maliyeti 61 milyar TL'yi geçen bu ödemelerin kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerin hesabına yatırılmış olacağını müjdelemişti. Emekli maaşlarına ilişkin de yeni yılı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Yılbaşı’nda emeklilerin durumunu tekrar gözden geçirecek, inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz’ şeklinde konuşmuştu. 

Kayseri'deki emekliler ikramiye tutarı 5 bin TL'ye ne yorum yaptı?

Emekli bir vatandaş fiilen çalışan emeklilerin bu ikramiyeden faydalanamayacak olması karşısında üzüldüğünü belirterek, ‘İhtiyacı olmasa o emekli zaten çalışmaz’ dedi.
3 aydır aldıkları maaştan da memnun olmadıklarını dile getiren yaşlı adam, yılbaşında verilecek tutardan da umutlu olmadığını paylaştı.

Emekliler 5 bin TL'den memnun mu? Anadolu'da Z Raporu
Başka bir vatandaş ise ‘emekliye sadaka fitre mi verildi acaba? Seçim vaatlerinin hiçbiri yerine gelmedi dedi. Halime şükür de bunu bulamayanlar da var’ şeklinde konuştu.
Bir vatandaş da ‘10 bin de 20 bin de verse alırız 5 bin TL az oldu’ dedi.
Emekli bir vatandaş da mikrofonlarımıza, ‘5 bin TL’yi böyle vermeseydi de maaşların üstüne biner lira daha eklenseydi daha güzel olurdu’ derken, ‘bir defaya mahsus bir ikramiye ise 10 bin TL verilmeliydi’ şeklinde konuştu.
Denk geldiğimiz iki yaşlı amca ise bir sefere mahsus çok güzel bir hizmet olduğunu bundan memnun olduklarını ifade ederek, ‘Allah devletimize zeval vermesin’ dedi.

Emekliler 5 bin TL'den memnun mu? Anadolu'da Z Raporu

Emekli ikramiyesinin detayları

Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5 bin TL’den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak. Dul ve yetimler hisseleri oranında bin 250 TL, 2 bin 500 TL, 3 bin 750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar. Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5 bin TL’yi Kasım’da alacak.