Emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memur zamları ne kadar olacağı gündemde.... TÜİK eylül ayı verilerini bugün sabah saatlerinde açıkladı. Bu enflasyon verisiyle memur ve emekli zam oranları netleşti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memur zamları ne kadar olacağı gündemde.... TÜİK eylül ayı verilerini bugün sabah saatlerinde açıkladı. Bu enflasyon verisiyle memur ve emekli zam oranları netleşti. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) açıkladığı verilere göre eylül ayında enflasyon yüzde 4,5 arttı. Bu veriyle memur ve emekliye yapılacak zam oranı da geçtiğimiz 3 aylık dönemde yüzde 25,11 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 35,73 oranında enflasyondan yararlanacak.

Verilerin açıklanmasıyla beraber en düşük emekli maaşı yüzde 25'lik zamma göre 9 bin 375 liraya, yüzde 35,73'lik zamma göre en düşük memur maaşı 29 bin 860 liraya çıkacak.

Önümüzdeki ekim, kasım ve aralık enflasyonunun da açıklanmasıyla bu rakamlar daha da artacak.

Enflasyon, genel olarak mal ve hizmetlerin genel fiyat seviyesindeki sürekli artışı ifade ederç Bu artış sonucunda birim para ile daha az mal ve hizmet alınabilir hale gelir. Yani enflasyon arttıkça alım gücü azalır.

Enflasyon, ekonomik bir gödterge olarak ülkedeki ekonomik hareketlerin bir yansımasıdır. Tabi bu yansımaya talep arz dengesizlikeri, döviz kurundaki değişiklikler, uluslararası hareketlilikler de dahil oluyor.