Ekmeğe zam geldi – Kayseri'de de uygulanacak mı?

Yeni yıla girilmesiyle birlikte pek çok kaleme zam gelirken bir zam haberi daha Bursa'dan geldi. Nevşehir ve Ankara'nın ardından Bursa'da da ekmeğe zam geldi. Kayseri'de de ekmeğe zam geldi mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ekmeğe zam geldi – Kayseri'de de uygulanacak mı?

Yeni yıla girilmesiyle birlikte pek çok kaleme zam uygulanırken ilk ekmeğe zam haberi Bursa’dan geldi.  Nevşehir ve Ankara'nın ardından Bursa’da da ekmeğe zam geldi. Peki Kayseri’de de ekmeğe zam gelecek mi? İşte detaylar…

Ekmeğe zam geldi – Kayseri'de de uygulanacak mı?

Bursa’da simit fiyatlarının ardından ekmeğe de zam geldiği açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ekmeğin yeni fiyatını Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu duyurdu.

En son 13 Temmuz 2023’te 5 TL’den 7,5 TL’ye yükselen ekmeğe 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 12’lik bir zam daha yapılmış oldu.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, ekmeğin gramajının 210 gramdan 250 grama çıkarıldığını ve yeni fiyatın 10 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, ‘Asgari ücrete gelen yüksek zam ile birlikte üretim maliyetimiz de arttı. Fakat aniden yüksek oranda zam yapmak istemedik. Gramajı artırarak yüzde 12’lik zam yapmış olduk. Tüketici ve üretici arasında orta yolu bulmaya çalıştık. Bir süre bu fiyat ve gramajdan devam edip etkilerini gözlemleyeceğiz’ dedi.

Kayseri’de ise henüz ekmeğe zam kararı alınmadı. Son olarak Ağustos ayında Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis toplantısında belirlenen unlu mamuller azami fiyat tarifesi açıklanmıştı. Buna göre lavaş ve dürüm ekmeği çift 14 lira, kıymalı, peynirli, sucuklu pide pişirme ücreti 9 lira, küçük güveç pişirme ücreti 40 lira, büyük 50 lira, yağlı ekmek 20 lira, Roll ekmek 2,25 lira olarak belirlenmişti.