Ekler nasıl yapılır-Pratik tatlı tarifi

Bugün de Ekler tatlısı ile karşınızdayız. Çikolatalı tatlı yemeği sevenlerin favorisi olan ekler tatlısı Ekler tatlısını evde yapmayı hiç denediniz mi? Çeşit çeşit sosla hazırlayabileceğiniz ekler tatlısı çikolata ve kremanın eşsiz uyumuyla birleşip ağızda nefis bir tat bırakıyor. Ekler tatlısının tarifine gelin hep birlikte bakalım

Ekler nasıl yapılır-Pratik tatlı tarifi

Bugün de Ekler tatlısı ile karşınızdayız.  Çikolatalı tatlı yemeği sevenlerin favorisi olan ekler tatlısı Ekler tatlısını evde yapmayı hiç denediniz mi?  Renk renk dolgu kreması ile çeşit çeşit hazırlanabilen ve tek ısırıkta damaklarda bıraktığı tat ile sevilen ekler tatlısını hazırlıyoruz. Pastane tadında çikolatalı bu ekler pastaları yapmak üstelik sandığınızdan da kolay. Eklerinizi Çikolatalı, frambuazli, çilekli, muzlu, bitter çikolatali, fistikli, Hindistan cevizli ve karamelli  olarak da hazırlayabilirsiniz.

Ekler için gereken malzemeler,

100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
¼ çay kaşığ tuz
1 su bardağı su
1 paket vanilin
4 adet yumurta
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Krema dolgusu için:
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
3  yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 paket krem şanti
Çikolata sosu için:
200 gram çikolata (bitter veya sütlü)

Ekler Pasta Tarifinin Püf Noktası

Adet sayısı, şekil verdiğiniz ekler hamurlarının büyüklüğüne göre değişecektir.Kıvam alan şu hamurunun son halini vermek için yumurta sarılarını tek tek ve hamur soğuduktan sonra eklemeye dikkat edin.

Ekler tatlısının yapılışı,

İlk olarak kremayı yapıp soğumaya bırakın. Kremayı bir gece önceden de yapabilirsiniz. O şekilde de nefis olacaktır.  Tereyağı, krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıp kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı da ekleyin. Güzelce karıştırarak ocaktan alalım. Ara ara karıştırıp soğumasını sağlayın. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın. Üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın. Ekler hamuru için su ve tereyağını tencereye alın. Bir çimdik tuzu ve şekeri de ekleyin. Tereyağ eriyip su kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp unu ekleyin. Sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle karıştırın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine belli arkalıklarla istediğiniz büyüklükte hamuru sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız ayar fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen eklerleri hemen fırından almayın yarım saat kadar fırın içinde beklesin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla eklerleri ikiye bölün,  İçerisine kremayı sıkın ve üzerini kapatın. Eklerlerin üst kısmını eriyen çikolataya batırıp antep fıstığıyla süsleyin. Eklerlerimiz hazır.Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun.