Ehliyetini yenilemeyenler binlerce lira ceza ödeyecek!

B sınıfı ehliyeti bulunanlar, için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. B sınıfı ehliyet sahiplerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini 15 TL karşılığında yenilememeleri durumunda ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşacakları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Ehliyetini yenilemeyenler binlerce lira ceza ödeyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. İddiaya göre B sınıfı ehliyet sahipleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemezlerse, 15 TL ödemeleri şartıyla bu süreci gerçekleştirebilecekleri tarihe kadar beklemeleri durumunda, ağır cezai yaptırımlarla karşılaşacaklar. Ehliyet yenileme işlemleri, sürücülerin yerel Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor.

Ehliyetini yenilemeyenler binlerce lira ceza ödeyecek!

Son tarih 31 Aralık…

Eski tip sürücü belgesi olan B sınıfı ehliyet sahipleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemek zorundalar. Bu tarihe kadar yenileme işlemlerini gerçekleştirmeyen sürücülere ise 12 bin 978 TL idari para cezası uygulanacak.

1 Ocak 2016'dan önce alınmış ehliyetler için getirilen yenileme zorunluluğu kapsamında, eski tip sürücü belgelerini değiştirmek isteyenlerin son tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ehliyet yenileme işlemleri için belirlenen bu tarih kesin bir son tarih olarak duyuruldu.