Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Koronavirüsün yeni varyantı olan JN1 varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'dikkat edilmesi gereken varyant' olarak sınıflandırılıyor. Peki yeni virüs okulların 2. dönem açılmasına engel olur mu? Biz Anadolu haber olarak Kayseri halkına sorduk. Yeni virüsün yayılmaması için ne yapılmalı? Eğitime ara verilmeli mi yoksa eğitim devam mı etmeli?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

JN1 varyantı, omicron XBB.1.5 varyantından ayıran 30'dan fazla mutasyona sahip olan BA.2.86'dan türeyen ve pirolaya nazaran fazladan bir mutasyona sahip olan SARS-CoV-2'nin bir alt varyantıdır. Dünya Sağlık Örgütü bu varyantı dikkat edilmesi gereken varyant olarak sınıflandırırken, yeni türeyen varyantın ikinci dönem okulların açılıp açılmamasına neden olup olmayacağı tartışılıyor. Biz de Anadolu Haber olarak Kayseri halkına mikrofon uzattık ve konu hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Son sınıf öğrencileri için kötü olabileceğini söyleyen bir vatandaş; ‘Ara dönemler için bir şey olmaz ama son LGS’ye hazırlanan ve üniversiteliler için biraz kötü olabilir veya daha da iyi olabilir. Pek bir düşüncem yok açıkçası. Önlem alınsa da can kayıpları olur. Aynı koronavirüse döneceğini düşünüyorum, bir aşı bulunana kadar bir önlem alınacağını düşünmüyorum.’ dedi.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Öğrencilerin açıktan da eğitim alabileceğini söyleyen bir vatandaş; ‘Ben de öğrenciydim öğrencilik hayatına zaten açıktan devam ettik biz de. Ben de üniversiteyi oradan kazanabildim eğer insanlarımızın böyle daha doğrusu öğrencilerimizin daha açıktan eğitim alabildiğini düşünüyorum çünkü ben açıktan eğitim aldım. Ama bu tekrardan maske dönemine tekrardan sokağa çıkma yasaklarına geçilebilir yani.’ cümlelerini kullandı.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Eğitime ara verilmesi gerektiğini belirten bir vatandaş; ‘Bence ara verilmeli çünkü çalışan her türlü çalışıyor yani. Mesela ben dershaneye gittim okula da gidiyordum çalışmayacaktım çalışmadım. Çalışmak isteyen dershaneye gitmeden de dershaneye giden bir insanı geçebilir bence hiçbir farkı o yok o yüzden okulların da çok bir etkisi olmaz, kapansa daha iyi olur.’ dedi. Virüsün yayılmaması için ise; ‘cezalar artırılabilir, maske cezası mesela 900 TL değil de 5-10 bin TL. ‘Oha’ denilecek rakamlar yapıldıktan sonra kimse maskesiz gezemez.’ İfadelerini kullandı.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Ara verilmesini isteyen başka bir vatandaş ise; ‘Ara verilsin, geçler yatsın! Ben mezun oldum bu sene dershaneye gidiyorum Allah’ın izniyle bu sene MSÜ öğrencisi olacağım. Gençler yatsın abla okumaz zaten bu gençlik, imkanı yok kendimden biliyorum. Benim görüşlerim bu şekilde diğerlerinin görüşleri nasıl olur bilemem.’ dedi.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Eğitim devam etmeli diyen bir vatandaş; ‘Bence şimdi biz zaten 2 senemizi kaybettik, onun üstüne bir sene daha kaybedeceğiz, zaten YKS senemdeyim ben. Şimdi bir sene daha kaybedersek; bizim üniversite, akademik hayatımızda ilerleme şansımız olmayacak o yüzden devam etmenin, belirli sınırlamalarla devam etmenin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.’ Virüsün yayılmaması için ise; ‘Önceki önlemler gayet yeterliydi sorun şu; insanlar pek dinlemiyordu önlemleri. Bence önceki önlemler gayet yeterliydi.’ cümlelerini kullandı.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Alınması gereken önlemlere örnek veren vatandaş; ‘Toplu taşıma araçları daha az kullanılmalı veya daha fazla otobüs seferleri artırılmalı. Okullarda eğitimler, tüm gün değil sabah ve öğle olarak ikiye ayrılması gerekiyor bence. Halkımızın dışarıya bu kadar fazla çıkmaması gerekiyor.’ dedi.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Eğitimin devam etmesi gerektiğini vurgulayan vatandaş; ‘Zaten eğitime ara vere vere bu hale geliyoruz. Eğitime önem vermeliyiz ki, virüs her daim hayatımızda var ona göre tedbir almalıyız, eğitim devam etmeli ara verince olmaz. Namaza ara vereceğiz yeri gelirse, eğitime ara vermememiz gerekiyor. Çünkü ağaç yaş iken eğilir. Dinini de, eğitimini de, her şeyini de insanın belirlemesi eğitim ile okul ile olur. Virüsün yayılmaması için ise; ‘her türlü tedbirleri hijyenleri temizliğini… işin olmadıkça çoğunlukla genel olarak, topluma çıkmamak gerekiyor, işin varsa kısa zamanda bitirip dönmek gerekiyor.’ cümlelerini kullandı.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta

Okulların tatil olması gerektiğini söyleyen vatandaş ise; ‘Bir daha çıkarsa bence okullar da tatil olsun çünkü çok bir anda yayıldı mı fazladan yayılıyor öyle gidiyor.’ dedi.

Eğitimin devam etmesi gerektiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Tatil edilmemesi gerektiğini söyleyen vatandaş; ‘eğitimde de geriyiz bence eğitim her şeyden önce gelir.’ dedi.

Eğitime Ara Mı Verilecek? – Anadolu Haber Sokakta