e-Devlet'e yeni özellik! Maaşınızı hesaplamak için acele edin

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni kök maaşları e-Devlet üzerinden erişime açtı. Peki, hesaplama nasıl yapılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

e-Devlet'e yeni özellik! Maaşınızı hesaplamak için acele edin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SGK’nın, dijitalleşme adımları dikkat çekmeye devam ederken, e-devlet üzerinden yeni bir yenilik yapıldığı duyuruldu. Yeni kök maaşların e-Devlet üzerinden açıklanması, emeklilere kolaylık ve hızlı erişim imkânı sunarken, aynı zamanda bilgi güvenliği ve şeffaflığı da artırıyor.

Emekliler, e-Devlet portalı sayesinde sadece maaşlarını sorgulamakla kalmayacak; aynı zamanda diğer SGK hizmetlerine de rahatlıkla ulaşabilecekler. SGK'nın dijitalleşme ve online hizmetleri, vatandaşların kuruma olan erişimini kolaylaştırıyor. 

Hesaplama nasıl yapılıyor?

Hesaplama için e-Devlet portalına giriş yapılıp 'Ne kadar emekli maaşı alırım' araması yapılması gerekiyor. Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna 'Ne kadar emekli maaşı alırım' yazılıyor. İlk seçenekte çıkan 4A emekli aylık bilgisi hesaplamaya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor. Uygun şartları sağladıktan sonra emekli maaşını öğrenmek sadece birkaç dakikanızı alacak. Bu yeni gelişme, kamu hizmetlerinin modernizasyonunda önemli bir adım olarak öne çıkarken, vatandaş memnuniyetine de olumlu bir katkı sunuyor.