DSÖ'den acil uyarı - 4 milyar insan risk altında!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 4 milyar insanın risk altında olduğu acil bir uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

DSÖ'den acil uyarı - 4 milyar insan risk altında!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyayı ilgilendiren acil bir uyarıda bulundu. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, 4 milyar insanın risk altında olduğu ifade edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

DSÖ'den acil uyarı - 4 milyar insan risk altında!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Salgın ve Pandemiye Hazırlık ve Önleme Departmanı Ekip Lideri Alvarez, dünya genelindeki dang humması vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 4 milyar insanın risk altında olduğunu söyledi. Dang hummasının, enfekte sivrisineklerin ısırması yoluyla insanlara bulaşan en yaygın viral enfeksiyon olduğuna dikkat çeken Alvarez, bu hastalığın çoğunlukla tropikal ve subtropikal iklimlerdeki kentsel alanlarda görüldüğünü belirtti.

Dang hummasının semptomları arasında yüksek ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları ve mide bulantısı bulunuyor. Uzmanlar çoğu hastanın yaklaşık 2 hafta içinde iyileşebildiğini ancak bazılarında bunun ciddi bir hastalığa dönüşebildiğini söylüyor.

Dang hummasının özel bir tedavisinin olmadığına da dikkat çeken uzmanlar 2023 yılının başından bu yana dünya genelinde beş milyondan fazla vaka ve 5 binden fazla dang humması kaynaklı ölüm bildirildiğini aktarıyor.