Döviz kuru bugün ne durumda? (31 Ocak)

Amerika Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Döviz kurunun faiz kararından nasıl etkileneceği merak konusu oldu. 31 Ocak güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün ne durumda? (31 Ocak)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kurunun, Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararından nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Uzmanlar, dolar kurunun yükselişinin arkasındaki ana nedenin küresel dolar endeksinin yükselişi olduğunu söylüyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesi, doları diğer para birimleri karşısında güçlendiriyor. Türkiye'deki yüksek enflasyon ve siyasi belirsizlikler de dolar kurunun yükselişini destekliyor.

‘Mevduat faizinden para kazanmıyorsunuz’

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Kamu Son Haber’e verdiği röportajda, ekonomi ile ilgili genel yorum yaparak mevduat faizi hakkında konuştu. Geçer; ‘Mevduat faizlerini bu seviyede tutarlarsa enflasyonun epey gerisinde kalan negatif faiz veren kaybettirecek bir araç olarak görüyorum. Şu anda aslında kaybediyorsunuz. Örneğin enflasyon yüzde 62, sizin aldığını mevduat faizi yüzde 52, yıllık olarak 10 puan bir kaybediş içerisindesiniz. Mevduat faizinden para kazanmıyorsunuz’ dedi.

30 Ocak Kayseri döviz alış – satış fiyatları
Dolar
Alış: 30,35
Satış: 30,36

Euro
Alış: 32,88
Satış: 32,89

Sterlin
Alış: 38,55
Satış: 38,56