Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (2 Şubat)

Fed'in faiz kararından sonra yükselişe geçen döviz kurunun bugün ne kadar olduğu yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 2 Şubat güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (2 Şubat)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru, Fed’in faiz kararından sonra yükselmeye başladı. küresel piyasalardaki gelişmelerden ve Türkiye'deki ekonomik göstergelerden etkileniyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesi ve küresel resesyon endişeleri, dolar kurunu yukarı yönlü baskı altında tutuyor. Türkiye'deki enflasyondaki yükseliş ve siyasi belirsizlikler de döviz kurlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

İslam Memiş, Tv100’deki köşe yazısında, Fed faiz kararını şöyle değerlendirdi; ‘Ekonomik büyümenin son aylarda Fed yetkililerinin beklediğinden daha güçlü olması, bazılarını enflasyon konusunda zafer ilan etme konusunda temkinli hale getirebilir. Ancak fiyat baskıları ve ücretlerdeki artış daha iyi büyümeye rağmen azaldı, bu da daha güçlü büyümenin enflasyonun daha da soğumasına engel olmayabileceğini gösteriyor’ dedi.

2 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30,45
Satış: 30,45

Euro
Alış: 33,16
Satış: 33,17

Sterlin
Alış: 38,87
Satış: 38,88