Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (10 Şubat)

Hafta sonunda döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Günlerdir aynı seyirde ilerleyen avro tarihinin en yüksek seviyesine çıkmaya devam ediyor. 10 Şubat güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (10 Şubat)

Döviz hafta sonuna yükseliş ile başladı. Döviz kurlarındaki bu yükseliş, küresel ekonomideki belirsizlikler ve enflasyondaki artışa bağlanıyor. Uzmanlar, döviz kurlarının 2023 yılı boyunca yükseliş trendini sürdürmesini bekliyor. 2024 yılından itibaren ise küresel ekonomideki belirsizliklerin azalması ve enflasyonun kontrol altına alınması ile istikrara kavuşması öngörülüyor.

Bu hafta doların yüzde 0,73 değer kazanarak 31 TL'lik kritik sınırın eşiğine gelmesi, vatandaşlar arasında seçim sonrası dolar fiyatının yükseleceği endişesini artırdı. Bu endişe, fiziki döviz talebinin her geçen gün artmasına neden oluyor. Ancak, dolar kurundaki beklentiler her gün değişiyor ve belirsizlik devam ediyor.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonunda doların 40 TL olması beklenirken, yabancı bankalar da benzer beklentileri dile getiriyor. Ancak, ekonomistlerin çoğunluğu, dolar kurunun seçimlerden sonra beklenen sıcak para girişinin gerçekleşmemesi durumunda hızla yükseleceğini ve bir daha 30 lira altına inmeyeceğini öngörüyor. 

10 Şubat Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30,66
Satış: 30,68

Euro
Alış: 33,08
Satış: 33,14

Sterlin
Alış: 38,73
Satış: 38,80