Diş Randevusu Almak İmkansız Hale Geldi!

Kayseri'deki kamu hastanelerinde diş randevusu almak neredeyse imkansız hale geldi. Online sistemler üzerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, her defasında 'tüm randevular dolu' mesajıyla karşılaşıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Diş Randevusu Almak İmkansız Hale Geldi!

Kayseri’deki kamu hastanelerinden diş randevusu almak iyice çileye dönüşmüş durumda. Yalnızca online sistemler üzerinden alınabilen randevular, devamlı olarak 'dolu', 'uygun tarihli randevu bulunamadığı' şeklinde uyarı veriyor.

Yüksek zamlar, sağlık sektöründeki işleyişi derinden etkiledi. Ekonominin normal olduğu dönemde vatandaşların büyük bölümü, sağladığı rahatlık nedeniyle özel hastanelerde teşhis ve tedavi olmayı tercih ediyordu. Bu durum, kamu hastanelerindeki hasta yükünün çok önemli bir bölümünü ortadan kaldırmıştı.

Ancak yüksek enflasyon sağlık hizmetlerini de vurdu. Özel hastanelerde muayene, tedavi ve tetik ücretleri astronomik rakamlara yükseldi. Bu durum, halkın çok büyük bir kesiminin ihtiyaç duyması halinde özel hastaneler yerine kamu hastanelerine başvurmasına neden oldu. Kamu hastanelerinin yükü, son iki yıl içinde üç katına kadar çıktı. Kamu hastanelerinde tahlil ve tetkikler için sıra almak büyük bir çileye dönüştü. MR, tomografi gibi tetkikler için 1 yıl sonrasına gün verilmeye başlandı.

Diş Randevusu Almak İmkansız Hale Geldi!

Daha büyük bir sıkıntı, diş sağlığı alanında baş gösterdi. Özel sektördeki diş muayene ve tedavi ücretlerindeki aşırı artış, vatandaşları kamu hastanelerine yönlendirdi.  Kayseri’deki kamu hastanelerinde diş randevusu olmak neredeyse imkansız hale geldi. Muayene sırası almak için günlerce online sistemlere başvuran binlerce vatandaş, her seferinde elleri boş dönüyor. Diş tedavisi için hekimden randevu almak ise fermana mahsus hale geldi.

Diş Randevusu Almak İmkansız Hale Geldi!

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve il genelindeki diğer ağız ve diş sağlığı merkezlerinden randevu almak aylar alıyor. Randevu alınabilse bile birçok önemli işlem ya yapılamıyor ya da SGK masrafları karşılamıyor. Çareyi özel muayenehanelere başvurmakta bulan vatandaşlar ise duydukları işlem ücretleri karşısında neye uğradığını şaşırıyor.

Diş Randevusu Almak İmkansız Hale Geldi!