Dikkat: Kayseri'ye özel o projede son gün 29 Ağustos!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, imalatçı firmaların yeşil mutabakata uyumlarını hızlandırmak amacıyla, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından bir tematik teknik destek programı uygulandığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dikkat: Kayseri'ye özel o projede son gün 29 Ağustos!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy,  imalatçı firmaların yeşil mutabakata uyumlarını hızlandırmak amacıyla, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından bir tematik teknik destek programı uygulandığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

KTO Başkanı Gülsoy, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Sektör Buluşmaları kapsamında İl Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Avrupa Yeşil Dönüşüm Mutabakatı ve Sanayide Yeşil Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu.

Gülsoy, "Yeşil mutabakata yatırım yapmazsak ileriki zaman içerisinde ihracatımıza ve pazar payımızı kaybetmemize vesile olacaktır." dedi.

Yeşil Mutabakat sürecinin Türkiye'nin yeni bir kalkınma ve zenginleşme gündemi olarak kabul görmesi gerektiğini belirten Gülsoy, imalatçı firmaların yeşil mutabakata uyumlarını hızlandırmak amacıyla, Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız tarafından da bir tematik teknik destek programı uygulandığını söyledi. 

Program kapsamında 20 imalatçı firmanın destek almasını hedeflediklerini dile getiren Gülsoy, şunları kaydetti:

"Kayseri iline özel uygulanan bu program 29 Ağustos 2023 kadar başvuruya açık olacaktır. Program kapsamında 20 imalatçı firmamızın destek almasını hedeflemekteyiz. Böylelikle Kayseri imalat sanayimizin AB'ye yönelik ihracatının önünde oluşabilecek engellerin bir nebze önüne geçmeyi hedeflemekteyiz."