Dezenformasyonla mücadelede güçlü silah!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, kaleme aldığı köşe yazısında dezenformasyon konusuna değindi. Aydın, ulusal güvenliği de tehdit eden dezenformasyonun küresel sorun haline gelmesine karşı ne yapılabilir sorusuna yanıt verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dezenformasyonla mücadelede güçlü silah!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, kaleme aldığı köşe yazısında dezenformasyonla mücadelede dijital okuryazarlığın önemini vurgulayarak dezenformasyonla mücadelede etkili bir araç olduğunu yazdı.

Aydın, ulusal ve uluslararası metinde dezenformasyonun artık dünya çapında tehdit oluşturduğunu ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte okuryazarlık türlerinin farklı bileşenlerinin de öne çıktığını kaydetti.

Devletlerarası istihbarat operasyonları ve bu operasyonların saldırganlık veya meşru olmayan müdahale biçimleri sorununu da ele alan Aydın, kamuoyu tartışmalarını etkilemek amacıyla kasıtlı olarak yanlış ve yanıltıcı bilgi yayılmaya çalışıldığını belirtti.

Aydın yazısında, ''Elbette küresel bir sorun olarak, çözüm için küresel çapta yoğun bir işbirliğini gerektiriyor. Ancak çözüm çabaları bireysel desteğe de muhtaç. Bir mesajın kim tarafından oluşturulduğunu ve ne söylediğini eleştirel bir şekilde sorgulayan, kaynağını kontrol eden, şüphelendiği içerikleri paylaşmayarak başkalarının yanlış bilgilendirilmesini önlemeye çalışan, son olarak bu konuda yetkililerle işbirliği yapmaya istekli olan bireylere her zamankinden fazla ihtiyaç var.'' ifadelerini kullandı.

Hakan Aydın'ın köşe yazısını okumak için tıklayın....