Develigücü maçı hakkında suç duyurusu!

Bölgesel Amatör Lig 11. grupta yer alan Kayseri ekibi Develigücü FK, geçtiğimiz hafta sonu lider Yozgat Bozokspor ile deplasmanda karşılaştı. Bu müsabakanın yankıları hala devam ediyor. Aynı grupta yer alan 12 Bingölspor bu maç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Develigücü maçı hakkında suç duyurusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Develigücü, 18. haftada lider Yozgat Bozokspor ile deplasmanda karşılaştı. Sahadan 1-0 mağlup ayrılan Develi, 26 puanda kaldı.  Lider Bozokspor ise 49 puanla zirvedeki yerini korudu. 

Bu müsabakanın üzerinden günler geçmesine rağmen yankıları devam ediyor. Yozgat Bozokspor'un 1-0 kazandığı maçta lehine verilen penaltı büyük tepki toplamıştı.

Develigücü maçı hakkında suç duyurusu!

Maçın hakemi Ömer Faruk Kılıç, son dakikalarda ev sahibi Bozokspor lehine verdiği penaltı sonrası Develigücü cephesinden büyük tepki çekti. Grupta ikinci sırada yer alan 12 Bingölspor da bu maç için suç duyurusunda bulundu.

Develigücü cephesinden hakeme büyük tepki gösterilirken, sosyal medyada paylaşılan pozisyon hakkında da çok sayıda yorum yapıldı.  

Bingölspor’dan suç duyurusu
Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta ikinci sırada yer alan 12 Bingölspor da bu müsabaka ilgili Cimer ve TFF Etik Kurulu’na şikayet başvurusu yaptı. 12 Bingölspor’dan yapılan açıklamada,” Şike Yapıldığına Dair Suç Duyurusu Hakkında ; Dünkü yapmış olduğumuz açıklama konusu ile ilgili Cimer ve TFF Etik Kurulu'na yapmış olduğumuz şikayet başvuruları ekte sunulmuştur. Aynı zamanda Avukatlarımız konu hakkında en yakın zamanda savcılığa başvuru yaparak hukuksal süreci başlatacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

Develigücü maçı hakkında suç duyurusu!

12 Bingölspor'un açıklaması şu şekilde;

Kamuoyuna!

Bal liginin başlangıcından beri dert yandığımız 'şike yapılıyor' isyanımızın delilleri ve konu hakkında ki hukukki haklarımızı arama konusunda ki başvurularımız hakkında açıklamamız aşağıdaki gibidir:

03.03.2024 pazar günü 11'inci grupta oynanan Yozgat Bozok Spor -Develi Gücü Spor müsabakası hakkında şike yapıldığına dair suç duyurusudur.

Suçu ortaya çıkaran delillerimiz ve iddialarımız:
1-Haftasonu oynanan Yozgat Bozok /Develi Gücü Spor müsabakasında devre arasında müsabakanın gözlemcisi (Çetin Güçyetmez ) hakem odasına girmesi yasak olduğu halde girmiş midir?Girdi ise raporlama yapacağı hakemlerle ,kapalı kapılar arkasında ne paylaşmıştır?
2-Müsabaka devam ederken dördüncü hakem (Adem Güneş )Develi Gücü Spor takımının yedek kulübesi yakınlarında yaka mikrofonundan kulübede ki insanların duyacağı şekilde 'bu müsabakayı yozgat kazanamazsa buradan sağayrılamayız' ifadesini kullanmış mıdır? Kullandıysa bu ifadeyi kullanmak zorunda kalmasını sağlayan kişi ve kişiler kimlerdir? Kimi kimle yada kimi elinde makamları sayesinde bulundurdukları güçle ne ile tehdit ediyorlar?
Tüm yaşananların Yozgatlı iş insanı Hacı Ahmet Erdoğan ‘ın makamı gereği (Bal ligi hakem atamalarından Sorumlu) elinde bulundurduğu gücünün bu müsabakaya da Yozgat Bozok sporun lehine bir sonuç çıkarılması için gereğinin yapılması konusunda kullandığı şüphesini deliller ve şahitler eşliğinde perçinlemiştir.

Yukarda bahsettigimiz olayların yine bir baskı,şike ,adil olmayan davranışlara dönüştüğünün herkes tarafından görünür hale getiren de 85 inci dakikada verilen penaltı kararıdır.

Bu müsabaka ile ilgili elimizdeki bilgi, belge ve tanıklar eşliğinde yasal suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu şike iddiası olayının çözüme kavuşması adına gerekli tüm yasal haklarımızı kullanarak, bize, memleketimize,ligdeki tüm takımlara, spor camiasına verilen bu hasarın bir an evvel faillerinin gerekli cezaları alması, görevini kötüye kullanan çalışanların bağlı oldukları kurumlarına verdikleri zararın bedelini kamuoyu önünde ödemeleri hususunda; başta Cimer, TFF Etik Kurulu ve diğer kurum ve kuruluşlara ve ilgili şikayet başvurularımızı yaptığımızı, hukuki tüm süreçlerimizi başlattık.