Araç Sahipleri Dikkat – AYM 15 Günlük Süreyi İptal Etti

AYM, araç satış sonrası devam eden 15 günlük sigorta süresini iptal etti. Anayasa Mahkemesi, trafik sigortalarında araç sahiplerini ve sigorta şirketlerini etkileyecek yeni bir düzenleme getirmişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Araç Sahipleri Dikkat – AYM 15 Günlük Süreyi İptal Etti

Anayasa Mahkemesi, trafik sigortalarında araç sahiplerini ve sigorta şirketlerini etkileyecek yeni bir düzenleme getirdi.

Düzenlemeye göre araç satışını gerçekleştiren bir kişinin devam eden 15 günlük sigorta süresi artık geçersiz sayılacak. AYM‘nin bu kararı ile Karayolları Trafik Kanunu'nun 94. maddesinde yer alan, aracın yeni sahibine geçişinin ardından sigortanın 15 gün daha devam etmesini sağlayan hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Önceki düzenlemede, bir araç sahibinin aracını sattığı andan itibaren 15 gün içinde sigortacıya bu durumu bildirmesi gerekiyordu. Bildirimin ardından sigortacı, durumu öğrendiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahipti. Ancak bu fesih işleminden sonra dahi, sigorta kapsamının 15 gün süreyle devam etmesi öngörülüyordu.

Sigorta şirketlerinde köklü bir değişikliğe neden olacak bu duruma ilişkin araç alım satım işlemlerinde sigorta süreçlerinin nasıl işleyeceği konusundaki belirsizler devam ediyor.