Dev markalar üretimi durdurdu!

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler'in saldırısı sonrası 3 dev otomotiv markası üretimi resmen durdurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dev markalar üretimi durdurdu!

Yemen’de bulunan İran destekli Husiler’in saldırısı sonrası 3 dev otomotiv markası üretimi resmen durdurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Dev markalar üretimi durdurdu!

Kızıldeniz bölgesinde yaşanan olaylar otomotiv sektöründe krize sebep oldu. Sektör temsilcileri bu durumun büyük bir krize yol açabileceğini söylerken, 3 dev otomotiv markası üretime durdurduğunu duyurdu.

Otomotiv dünyası pandemi sonrası yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Büyük otomobil üreticileri Kızıldeniz’de yaşanan olaylar karşısında tedirgin. Deniz taşımacılığında yaşanan aksamalar sonrası Tesla’nın ardından Volvo ve Suzuki de otomobil üretimlerini durdurma kararı aldı. 

BMW, Renault ve Volkswagen gibi diğer büyük otomotiv üreticileri deniz taşımacılığında yaşanan sorunların üretimlerini etkilemeyeceğini açıkladı. Ancak, uzmanlar pandemi döneminde yaşanan ve yaklaşık 2 yıl süren çip krizi ile tedarik zinciri sorunlarının yeniden piyasayı etkilemesinden oldukça endişeli.

Husiler’in sebep olduğu gelişmeler otomotiv sektörünün yanı sıra küresel ekonomi üzerinde de önemli etkiler yaratacak gibi görünüyor. Tedarik zinciri sorunlarının ve çip krizinin yeniden yaşanabileceği endişesi, otomotiv sektörü başta olmak üzere tüm endüstrilerde tedbirlerin artırılmasını gerektiriyor.