DERS ZİLİ 'KIRTASİYECİLERE' ÇALMADI

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN, Ekrem NAZLI - UZAKTAN eğitim ile ders zilinin çalması, Kayseri'de kırtasiye esnafını olumsuz etkiledi. 21 Eylül'de yüz yüze eğitim ile kırtasiye satışlarında hareketlilik bekleyen esnaf Ali Kemal Eğilmez, 'Halkımızı marketler yerine buralara teveccüh bekliyoruz' dedi.

DERS ZİLİ 'KIRTASİYECİLERE' ÇALMADI

Yeni eğitim öğretim yılı Türkiye genelinde uzaktan eğitim ile başladı. Uzaktan eğitim nedeniyle öğrenci velileri de kırtasiye alışverişini henüz yapmadı. Esnaf Ali Kemal Eğilmez(57) Sahabiye Medresesi’nde 35 yıldır kırtasiyecilik yaptığını belirterek, “Bizim işimizin veli nimeti öğrencilerimizdir. 5-6 senedir bu mesleğin sıkıntıları vardı ama bu sene pandemi ile zirve yaptı. Pandemi nedeniyle öğrencilerimiz evde uzaktan eğitime başladılar, o nedenle kırtasiye satışı yok. Zaten ulusal marketlerimizde kırtasiye ürünleri satılıyor ama biz sadece kırtasiye işi yapıyoruz, halkımızı marketler yerine buralara teveccüh bekliyoruz” diye konuştu.

Bilim Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda 21 Eylül’de okulların açılmasını beklediklerini ifade eden Eğilmez, “Yüz yüze eğitim başladığında kırtasiye satışlarımızın hareketleneceğine inanıyoruz.  Geçen seneye göre fiyatlarımız aynı, hatta daha indirimde olan ürünlerimiz var, stoklarımızdaki ürünler daha uygun, bu sene hemen hemen pandemiden dolayı zam yapmadık” ifadelerini kullandı.