Deprem Uzmanından Dikkat Çeken Kayseri Açıklaması

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, yaptığı bilimsel açıklamalarla hemen hemen hergün vatandaşın hem endişesini gideriyor, hem de kirli bilginin önünde adeta siper oluyor. Demirtaş, geçtiğimiz ay Kayseri'nin 700 km'lik canlı bir fay hattı üzerinde olduğunu iddia eden Naci Görür'ün bu görüşünü çürüttü. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Deprem Uzmanından Dikkat Çeken Kayseri Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, geçtiğimiz ay Kayseri’nin 700 Km’lik canlı fay üzerinde durduğunu iddia eden Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamasını, çürüttü.
Demirtaş, ‘Kayseri 730 km uzunlukta canlı fay (Orta Anadolu Fay Zonu ??) üzerinde oturuyorsa; son 2000 yılda acaba neden M>7.0 üzeri deprem üretmemiş? Orta Anadolu Fay Zonu olarak tanımlanan fay zonu üzerinde son 2 bin yılda tek bir 7.0 ve üzeri deprem ya da deprem serisi yok’ diyerek deprem açıklamasında bulundu.
7 Eylül’de Twitter üzerinden canlı yayın yapacağını hatırlatan Demirtaş, ‘Kayseri 730km uzunlukta canlı fay (Orta Anadolu Fay Zonu ??) üzerinde oturuyorsa; son 1000 yılda acaba neden M>7.0 üzeri deprem üretmemiş? Tek bir 7'lik deprem serisi gösterebilirler mi? Yarın akşam 21:00'da canlı sohbet odasında sizleri ve Kayseri yerel basınını bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.