Demirkazık tırmanışı tamam!

K2 dağcıları kamp yerine salimen ulaştılar ve çadırlarını söktükten sonra araçlarına binerek Kayseri'ye döndüler.

Demirkazık tırmanışı tamam!

Aralarında K2 Kulübü başkanı İsmail Yılmaz’ın da bulunduğu 5 dağcı, geride bıraktığımız Cumartesi günü özel bir araçla gittikleri Aladağlar üzerinde ve Niğde’nin Çamardı İlçesi sınırları içinde olan Türkiye’nin en zor dağı olarak bilinen Demirkazık zirvesine (3.756 metre) başarılı bir çıkış yaptı.
ÖNCE KAMP, SONRA ZİRVE…
Sokulupınar’da amplarını kurduktan sonra gece yarısından sonra harekete geçip Narpuz vadisi- çarşak- külah kulvarını takip eden dağcılara Lutfullah Batman liderlik yaptı. Yer yer kaya tırmanışı yaparak öğle saatlerinde Demirkazık zirvesine ulaşan ekip , burada biraz dinlenip fotoğraf çekimi yaptıktan sonra inişe geçti. Dağcılar, çıkış yaptıkları zirvede defter olmadığı için bu tırmanışı yazılara dökememenin üzüntüsünü yaşadılar.
Tekrar aynı kulvarı takip ederek inişe geçen K2 dağcıları kamp yerine salimen ulaştılar ve çadırlarını söktükten sonra araçlarına binerek Kayseri’ye döndüler.
Tırmanış hakkında kısa bir açıklama yapan K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanı İsmail Yılmaz, ‘ Türkiye’nin çıkışı en zor zirvesi olarak bilinen Demirkazık tepesine ekip arkadaşlarımla birlikte oldukça başarılı bir çıkış gerçekleştirdik. Ekibimizi tebrik ediyorum. Gerçekten mükemmel bir performans gösterdiler. Böylece 2021 yılı faaliyet programımızda yer alan bir faaliyeti daha başarıyla tamamlamış olduk.’ şeklinde konuştu.

Demirkazık zirve tırmanışına katılan dağcılar şunlar :
İsmail Yılmaz, Lutfullah Batman, Murat Akşit, Hasan Anık ve Sedat ince.

 

YAPILAN TUTUMU PROTESTO ETTİLER...

Kayseri K2 kulübü başkanı İsmail Yılmaz, Aladağlar -Demirkazık zirve çıkışı öncesi tanık oldukları olumsuz bir durumu şu sözleriyle dile getirdi: 19 Haziran Cumartesi 10.30'da Kayseri kulüp binasından 5 kişilik grupla hareket edip 1,5 saatlik bir yolculuktan sonra Demirkazık dağ evine ulaştık. Burada bir süre dinlendikten sonra Sokulu pınar kamp alanına ulaştık. Kamp görevlisinin TDF bağlı K2 spor kulübü başkanı ve biz lisanslı sporcularından; çadır, araç ve kişi başı yer işgali ücreti talep etmesi üzerine Federasyon başkanımız dâhil bazı yetkililerle irtibata geçerek bu durumun çözüme kavuşması ve bizden sonra faaliyete gelecek ekiplere de aynı uygulamanın yapılmaması adına ortak kararla kamp kurmayarak durumu protesto ettik. Böyle bir tutum, dağcılığımıza zarar verir!'

>Spor servisi