DASK'ta yeni düzenleme! Tüm afetleri kapsayacak mı?

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedeflerinin konuşulduğu Orta Vadeli Program (OVP), geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Hedefler içinde doğal afet sigortasının daha geniş kapsamlı hale getirileceği vurgulandı. Peki prim ödemeleri değişecek mi? Tüm afetleri kapsıyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

DASK'ta yeni düzenleme! Tüm afetleri kapsayacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedeflerinin yer aldığı Orta Vadeli Program (OVP), geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Hedefler içinde afet sigortasının daha kapsamlı hale getirileceği vurgulandı. Uzun süredir Zorunlu Deprem Sigortası’nın (ZDS) değişerek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olacağı bilgisi veriliyordu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nda (DASK) yapılacak içerik değişimiyle beraber ZAS’ın içinde depremin yanında sel, orman yangını, dolu, heyelan gibi tüm afetler de yer alıyor. Yeni düzenleme 2024 yılı içinde uygulamaya koyulması bekleniyor.

Prim ödeme sistemi değişecek

Sigorta yaptıran vatandaşla daha kapsamlı hale gelen bu sistemle her türlü afete karşı korunmuş hale gelecek. Teminat tutarının enflasyona endeksli olarak artırılması ileri dönem için hedefleniyor.

Sigorta uzmanları, teminat tutarlarının iki kat oranında artırılacağını ve enflasyona endeksli hale geleceğini öngörmüştü. Primlerin vatandaşı zorlamayacak biçimde arttırılacağı ve fahiş bir artış olmayacağı düşünülüyor.