Cumhurbaşkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanını böyle ilan etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı böyle ilan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Cumhurbaşkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanını böyle ilan etti!

AK Parti belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ikinci aday tanıtım toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı böyle ilan etti. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanını böyle ilan etti!

İlk aday tanıtım toplantısında İstanbul dâhil toplamda 26 ilin başkan adayları belli olmuştu. İkinci aday tanıtım toplantısında ise Kayseri dahil 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayı duyuruldu.

ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya açıklanacak adaylar ve il teşkilatları katıldı. Coşkuyla gerçekleşen aday tanıtım törenine Kayseri İl Teşkilatı damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mevcut başkan Memduh Büyükkılıç’ın adaylığını resmen duyurdu. 

Erdoğan Büyükkılıç’ı ‘Kayseri, Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanımızla yola devam’ diyerek ilan etti.

Büyükkılıç’ın ilanı sonrasında AK Parti Kayseri İl Teşkilatı sahneye çıkarak birlik beraberlik pozu verdi.

Memduh Büyükkılıç Kimdir?

25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi'de (Şıhlı) doğan Memduh Büyükkılıç, Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlığını aldı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı. Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak girdi. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 1999 yılında FP'den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den belediye başkanı seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.