Çilekli Saray Sarması Tarifi – Pratik Tarif
Çatlamadan kırılmadan kolayca sarılan çok lezzetli ve hafif bir tatlı. Çilekli Saray Sarması tarifinin detayları haberimizde…
Evde kolayca yapabileceğiniz saray sarması tarifini sizler için hazırladık. En hafif tatlılar arasında yer alan saray sarması aynı zamanda lezzetiyle de bilinir. Çilekli saray sarmasını denemediyseniz bu tarifle yapabilirsiniz. Kırılmadan kolayca sarılan tarifimizin hazırlanışı aşağıdaki gibi;
Malzemeler;
5 su bardağı süt (1lt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Tepsiye sermek için;
2 su bardağı hindistan cevizi
Arasına sürmek için;
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
300 gram çilek
Süslemek için;
60 gram çikolata
HAZIRLANIŞI
Önce fırın tepsisini ıslatın üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.
Muhallebi için:
Bir tencereye un ve şekeri ekleyip karıştırın. Ardından sütü de ilave edin. 1 limon kabuğu rendesi ve 100 gram tereyağı ekleyip ocağa alın, karıştırarak pişirin. Son olarak vanilyayı ilave edip karıştırın. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye muhallebiyi döküp yayın. 15 dakika dışarıda ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırıp 1-2 saat bekletin. Sarmak için muhallebinin soğuyup toparlanması yeterli.
Bekleme süresinin ardından muhallebinin üzerine bir çay bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şantiyi sürün ve tatlıyı uzun dilimlere ayırın.
Çilekleri küçük küçük doğrayın her dilimin baş kısmına biraz koyun. Bir spatula yardımıyla dilimi rulo yapın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun