CHP meydanda!

CHP Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadınlar anıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

CHP meydanda!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları'nın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapılarak, kadınların istihdama katılımını teşvik edecek politikalar uygulanması gerektiği ifade edildi.

CHP Aile Ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka parti adına konuşma yaptı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmemesi gerektiğini vurgulayan Nazlıaka, 'Kadının insan haklarının en büyük güvencesi olan laik düzen büyük bir tehdit altında.' dedi.

CHP meydanda!

Açıklamada ALO 183 Şiddet Hattı'nın şiddet gören kadınların yanı sıra gazi, yaşlı ve engellilere hizmet etmesini parti olara doğru bulmadıklarını anlatan Nazlıaka, şunları söyledi: '' Biz engellilerimize, gazilerimize ve yaşlılarımıza hizmet sunulmasın demiyoruz. Bu hizmetin, ölümle burun buruna gelen bir kadının arayacağı ALO ŞİDDET hattı üzerinden verilmesine itiraz ediyoruz.''

CHP meydanda!

Eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Nazlıaka kadınlara karışılmasına fırsat vermeyeceklerini, eşit yurttaşlık haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.