CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç: Bu istifa Erdoğan'ın talebidir

CHP kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Genç 'Merkez Bankası'ndaki bu istifa Erdoğan'ın talebidir' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç: Bu istifa Erdoğan'ın talebidir

CHP kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifa etmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Genç; ‘Merkez Bankası’ndaki bu istifa Erdoğan’ın talebidir’ dedi.

Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Gaye Erkan’ın istifası üzerine CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de X isimli sosyal medya platformundan konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

'Bu İstifa Erdoğan'ın Talebidir'

Genç; ‘Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti. Merkez Bankası'nın son 5 yılda dördüncü başkanı istifa etti. Ülkemizde artık bakanlar, bürokratlar istifayla değil af talebi ile görevden ayrılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bir süredir sessizliğini koruduğu Merkez Bankası tartışmalarına tepkisini bu şekilde mi veriyor? Ekonomi yönetimi, ne Merkez Bankası’nda ne de Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndadır. Ekonominin tek yöneticisi Erdoğan’dır. Merkez Bankası’ndaki bu istifa Erdoğan’ın talebidir’ dedi.