CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanlığı'nda skandal gelişmeler yaşanıyor. Görevden alınan eski il başkanı Zeki Özkan, yönetiminin hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındığını iddia etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin Kayseri teşkilatı ile ilgili aldığı kararların hemen hemen hepsinde skandal gelişmeler yaşanıyor. Görevden alınan eski il başkanı Zeki Özkan ve beraberindeki önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Cumhuriyet Meydanı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan il başkan Zeki Özkan’ın yerine daha önce il başkanlığı yapmış olan Feyzullah Keskin getirilmişti.
Konuyla ilgili ortaya skandal bir iddia atılmıştı. İddiaya göre, Keskin’in il başkanlığına atanmadan önceki süreçte il başkanlığı görevine yönetim kurulu kararı ile seçilen,  daha sonra genel merkeze gönderilen bu kararla ilgili olarak bir ay sonra CHP Genel merkezinden yazı geldi. Bir ay partinin il başkanlığı görevini yürüten Zeki Özkan ile ilgili il başkanlığı kararı onaylanmadı. 
Görevi Feyzullah Keskin’e devreden Özkan’ın Özkan’ın ‘Laf aramızda kalsın kurtuldum’ sözleriyle veda ettiği de iddialar arasında yer alıyordu.

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Henüz bu iddialarla ilgili bir açıklama yapılmazken, il başkanlığı görevinden alınan Zeki Özkan bir basın açıklamasında bulundu. 
Özkan açıklamasında görevden alınması ile ilgili hiçbir gerekçe sunulmadığını söyleyerek, ‘Bunun amacı açıkça değişim önünü kapatmak, parti içi seçimlere müdahale etmektir’ dedi.

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Özkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Cumhuriyet halk partisine hizmet etmiş, emek vermiş Milletvekilim, İl başkanım, ilçee başkanlarım, belediye meclis üyelerim ve çok değerli partililerim isterdim ki bu basın açıklamam da günümüzde yaşanan açlık yoksulluk ve sefaleti, gece yarısı gelen zamları, çektiğimiz geçim sıkıntılarını dile getirseydim. Seçildiğimiz günden beri tek gayemiz partimizi bir adım ileri taşımak, onu daha da yüceltmekti. Bu uğurda çalıştık, nerede eksiğimiz varsa onu giderdik elimizden geleni yaptık. İl başkanı seçildikten sonra genel merkeze il başkanları toplantısına davet edildim. Toplaya katıldım. Partimizle ilgili sorunları masaya yatırdık. Seçim takvimi açıklanmışken gerekçe sunulmadan yönetimim ile görevden alındık, hiçbir gerekçe sunulmadan. Bunun da amacı açıkça değişim önünü kapatmak, parti içi seçimlere müdahale etmektir. Değişimden yana olan herkesi bu yolda bize eşlik etmeye davet ediyorum. Adalet şarkıları söyleyeceğimize, adaleti keşke kendi içimizde uygulayabilsek. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın bu uğurda mücadele edenler”
Basın açıklamasında görevden alınan Zeki Özkan’ın yanında bulunan önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da değişime destek mesajları verdi.

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!

Arık açıklamasında şu ifadelerde bulundu, ‘Tek adam rejiminin vatandaşımızı inim inim inletirken adeta sırtında boza pişirirken vatandaşımız fakru zaruret içerisindeyken burada bulunan herkesin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden umut olması CHP’nin iktidar olması boynumun borcudur. CHP burada bulunan herkesin solda tan kalbidir. CHP Atatürk’ün bizlere emanetidir. Bugün bu açıklamayı şunun için yapıyorum sayın Genel Başkanla 450 kilometre yol yürümüş adalet savunucusu olarak her türlü tek adamı rejimine demokrat olarak haksızlık karşısında şeytan olmamak için bu açıklamayı yapıyorum . Bugün seçim atmosferine girilmişken sayın il başkanımız ve onun yönetimi görevden alındı. Şimdi buradan soruyorum hangi gerekçeyle il başkanını görevden aldın. Burada yapılmak istenen değişimin önünü tıkamak için delege seçimlerine müdahale etmektir. Tüzüğümüz çok açık ve nettir. Acaba yapılmak istenen ben seni atadım sende kapalı kapılar ardında delegeleri ayarla sende beni seç denilmek istenmektedir. Sevgili yoldaşlarım CHP’nin tüzüğü açıktır. Bugün delege seçimleri başlamıştır. Delege seçimleri her mahalleye sandık konularak yapılır ve bunun için de bir aylık süre tanındı ancak Kayseri’de görüyorum ki bugün hiçbir mahallede sandık konulmamaktadır. Ve hiçbir mahallede sandık konulmaması gerekçesi nedir? Burada planlanan nedir? Şimdi seçim takvimi belirlenmiş delege seçimlerinin takvimi belirlenmiş. Üyelerinize nerede nasıl yapacağınızı mesajla bildirdiniz mi? 52 ilden büyük Melikgazi ilçesinde, Kocasinan, Talas’ta bir ya da iki gün içerisinde delege seçimlerini nasıl yapacaksınız. Acaba yapılmak istenen bir kaos bir kargaşa ortamı yaratıp delegelere hakim olmak mıdır?  Üyelerimizin ortamını gasp etmek midir? İşte bunun için bugün bu açıklamayı yapma gereği duydum. Değişimin önü kaçınılmazdır. Biliyorum ki çok üzgünsünüz, çok kırgınız, çünkü Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk’ün koltuğuna Cumhuriyete yakışır bir Cumhurbaşkanı seçemedik. Bunun ezikliği içerisindeyiz. Ama yılgınlığa kırgınlığa umutsuzluğa hiç gerek yok. Benim sizden isteğim eğer ki bir değişim olsun istiyorsanız. Eğer ki partimiz yeniden umut olsun istiyorsanız, eğer ki yerel seçimlerde başarılı olalım diyorsanız, gelin oylarına sahip çıkın, gelin ve oylarınızı kullanın ve sonra oylara sahip çıkın. Her ne olursa olsun biz Atatürk’ün partisine Atatürk’ün emanetine benim en büyük eserim dediği Cumhuriyete ve CHP ‘ye sahip çıkacağız’

CHP Kayseri'de skandallar bitmiyor!