CHP Kayseri'de liste krizi!

Siyasi partilerce meclis üyesi aday listelerinin açıklanmasının ardından CHP'de liste krizi yaşanıyor. Talas CHP'de de mevcut belediye meclis üyesi ve meclis üyesi adayı 11 kişi listeden geri çekildiğini CHP İl Başkanlığına bildirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

CHP Kayseri'de liste krizi!

CHP’de yaşanan değişim sonrası parti içi yerel seçim çalışmalarında neredeyse her il ve ilçede liste krizi yaşanıyor. Siyasi partilerin belediye meclis üye listelerinin açıklanması sonrasında adaylardan istifalar gelmeye devam ediyor. 20 Şubat itibariyle siyasi partilerce ilçe seçim kuruluna sunulan belediye meclis üyesi aday listeleri sonrasında CHP Talas’ta liste krizi patlak verdi. Kayseri’de de Talas Belediyesi için CHP’de meclis üyesi adayı olarak gösterilen 11 kişi listeden geri çekildi. 

CHP Kayseri'de liste krizi!

11 kişi listeden geri çekildi!

Talas CHP’de 13. sıradan aday gösterilen mevcut belediye meclis üyesi ve adayı Berrin Özen ile birlikte toplam 11 belediye meclis üyesi adayı listeden çekildiğini CHP İl Merkezi’ne bildirdi. Özen geri çekildiğini, ‘31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sizleri temsil edebilmek için başvurduğum Talas Belediyesi meclis üyeliğinden liyakatsiz aday belirlenmesi ve Atatürkçü kadınlarımıza verilemeyen değer nedeniyle adaylık başvurumu 21 Şubat 2024 günü geri çektim’ sözleriyle duyurdu.

Adaylar liyakatsiz belirlendi!

Özen açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Değerli yoldaşlarım, CHP’nin saygıdeğer üyeleri. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sizleri temsil edebilmek için başvurduğum Talas Belediye Meclis Üyeliğinden; liyakatsiz aday belirlenmesi ve Atatürkçü kadınlarımıza verilemeyen değer nedeniyle adaylık başvurumu 21 Şubat 2024 günü geri çektim. Gördüğüm en ufacık zorlukta partiden istifa etmedim, diğer partilere gitmedim. Aydınlık bir Türkiye için CHP’nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim. Siz değerli yoldaşlarıma saygılarımı sunarım. #bırlıktebasaracagız #herkesıcınchp’

Listeden çekilen isimler şunlar,

Berrin Özen, İclal Arslan, Muharrem Yıkılmaz, Çetin Eyigün, Mustafa İpek, Cemil Koç, Ergün Canpolat, Rahim yıldız, Cahit Özsoy, Ali Polat, Bünyamin Karakaya ve Yurdakul Akdeniz.