CHP Kayseri'de dikkat çeken kare!

Değişim hedefine doğru yola çıkan CHP'de bilmece hâlâ sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP Kayseri İl Başkanlığı'nın değişimi henüz kabullenemediği öne sürülürken İl Başkanlığı'ndan dikkat çeken bir kare geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

CHP Kayseri'de dikkat çeken kare!

Cumhuriyet Halk Partisi geçtiğimiz günlerde yapılan Kurultayla yeni genel başkanını seçerek değişim hedefinde ilk adımı attı. Ancak CHP Kayseri İl Başkanlığı’ndan gelen kare dikkat çekti.

CHP Genel Başkanlığı'na Özgür Özel'in seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu'na açık desteğini ilan eden CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin'in görevden alınması ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. 

Keskin Kılıçdaroğlu tarafından seçim öncesi tartışmalı bir biçimde göreve getirilmişti.

CHP Kayseri'de dikkat çeken kare!

CHP’de Kurultay sesleri yükselince İl Başkanlığı görevini yürüten Zeki Özkan, Genel Merkez tarafından görevden alınıp yerine Feyzullah Keskin atanmıştı. Büyük tartışmalara neden olan bu atama, Ağustos ayında yapılan atama ile daha büyük tepki toplamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ise değişimcilerin adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla partinin yeni genel başkanı seçildi. Kurultay’da son kez aday olduğu mesajını veren Kemal Kılıçdaroğlu ise 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa kurultay yenilgisiyle veda etti.

Değişime karşı çıkan Kayseri İl Başkanlığında Kılıçdaroğlu posterlerinin hâlâ asılı durması ve Özgür Özel’e yer verilmemesi gözlerden kaçmadı. CHP Kayseri İl Başkanlığı’ndaki bu kare, “CHP’deki değişim Kayseri İl Başkanlığı’na halen gelmedi” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nden geçtiğimiz dönem milletvekili aday adayı olan, son kurultayda ise parti meclis adayı olan Uzman Dr. Sema Karaoğlu’nun siyasi parti içerisinde yer almayacağını duyurması da dikkatlerden kaçmadı.