CHP İYİCE KARIŞTI

CHP'de Ümit Özer'in istifasından sonra yapılan il başkanlığı seçimi partiyi karıştırdı. Partililerin isyanı üzerine, CHP Genel merkezi, yapılan il başkanlığı seçimini iptal etti.

CHP İYİCE KARIŞTI

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'in milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından önceki gün il yönetim kurulu üyeleri toplanarak yeni başkan seçimi yapıldı. 2 adayın yarıştığı seçimde; yönetim kurulundan en fazla oyu alan Adil Demir başkan olarak seçildi. İl Yönetim Kurulu tarafından seçim yapıldığı ve Adil Demir’in başkan olduğunun duyulması, bir anda partiyi karıştırdı.
ÜYELER İTİRAZ ETTİ
Partiye toplanan üyeler, eski il başkanı Ümit Özer’e ve Adil Demir’e sert tepki gösterdi. Özer’e parti için emek veren ve parti içinde tanınan birinin başkan seçilmesi gerektiğini söyleyen üyeler, genel merkezi de mesaj yağmuruna tuttu. Üyeler 'Yönetim istifa' ve 'Kim bu başkan? Biz tanımıyoruz, elini kaldırsın' şeklinde sloganlar attı. 
CHP’de Ümit Özer’in istifasından sonra yapılan il başkanlığı seçimi genel merkez tarafından iptal edildi. Milletvekilliği adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Ümit Özer’in kendine yakın bir ismi seçtirme girişimi böylece genel merkeze takıldı. Genel merkez ilçe başkanları ve eski il başkanlarının toplanıp, yeni bir isim belirlemesini istedi.
SEÇİM İPTAL EDİLDİ
Seçim haberi üzerine partiye toplanan CHP’li üyeler, Ümit Özer’in partiyi kişisel çıkarları uğruna küçülttüğünü ileri sürdüler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Teşkilatı üyeleri, yapılan seçimde başkan seçilen Adil Demir’in partide hiçbir emeğinin olmadığını ve tanımadıklarını öne sürerek, yeni başkanı istifaya davet etmişti. Konuyu genel merkeze taşıyan üyeler, istediklerini elde etti ve seçimin yenilenmesi kararı verildi.

CHP İYİCE KARIŞTI
CHP İYİCE KARIŞTI