'CHP, dernekten habersiz, davet düzenliyor'

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Derneği Başkanı Aytaç Kırmızıtaş, yazılı açıklama yaparak, CHP'lilerin kendi dernekleri adına davet düzenlediklerini ve dernek üyelerine de davetiye gönderildiği iddiasında bulundu.

'CHP, dernekten habersiz, davet düzenliyor'

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Derneği Başkanı Aytaç Kırmızıtaş, hafta sonu bir dizi etkinlik için Kayseri’de bulunacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 200’ün üzerinde belediye başkanının kendi dernekleri adına program düzenlediğini iddia ederek, “Bizlerin oluru alınmadan yapılan bu etkinliğe hiçbir dernek üyemiz ve yöneticilerimiz kesinlikle katılmayacaktır” dedi.  

Düzenlenecek olan programdan yönetici olarak haberlerinin ve dahillerinin olmadığını savunan Aytaç Kırmızıtaş, “Malumunuz üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerin Kayseri ziyaretinde derneğimizin adı kullanılarak davetiye basıldığını dernek üyelerimize gönderdikleri tarafımızdan tespit edilmiştir.  Hemşehrilerimizin ve bizim bilgimizin dışında yapılan bu pervasızca hareketi kınıyoruz. Bu konuyla ilgili gördüğümüz lüzum üzerine kamuoyunu bilgilendirmek istedik” diye konuştu.  

Kırmızıtaş, davete derneğin hiçbir üyesinin katılmayacağını ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“CHP genel merkezinin yapmış olduğu bu çalışmayla ilgili bizlere herhangi bir görüşme yapılmadan ve bizlerin oluru alınmadan yapılan bu etkinliğe hiçbir dernek üyemiz ve yöneticilerimiz kesinlikle katılmayacaktır. Ancak her görüşe saygı duyduğumuz üyelerimizi de engelleyecek durumda değiliz. Düzenledikleri davetiyede bahsi geçen “ Karslılar yöre dernekleri buluşması Kayseri” etkinliği bizim bilgimiz dışında gerçekleşen bir etkinliktir. Hemşehrilerimizin şunu bilmesini isterim ki bizler dernek yöneticileri olarak bu etkinliğe katılmayacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

>>Dilek Bayram