Çevreye milyarlar yağdı!

Çevre kanunu kapsamında bölgelere milyar lira destek sağlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde…

Çevreye milyarlar yağdı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen yıl 4,5 milyar lira destek verdi. Bakan Mehmet Özhaseki, daha temiz, yaşanabilir ve yeşil bir çevre için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakanlık, çevre kanunu kapsamında çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve daha temiz bir çevrede yaşanabilmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlere geçen yıl 2 bin 802 çevre projesine 4,5 milyar lira destek verdi.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda atıksu arıtma tesisi, yağmur suyu, kanalizasyon, katı atık tesisleri ve atıksu artırma tesisi enerji teşvikleri gibi çevre altyapı projelerine destek sağlandığını belirten Özhaseki, millet bahçesi, çevre düzenlemesi, sokak sağlıklaştırılması, bisiklet yolu, hava kalitesinin iyileştirilmesi ve çevre kirliliğinin giderilmesine yönelik projelere de destek sağlandığını ifade etti.

Belediye atıklarının yönetimine ilişkin olarak gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda düzenli depolama sahalarının sayısında da önemli bir artış sağlandığını belirten Bakan Özhaseki, ''1994 yılında 2 olan düzenli depolama sahası sayısı, bugün itibarıyla 93’e yükseldi. Bu tesisler ile 1241 belediyeye düzenli depolama hizmeti veriliyor.'' dedi. 

2023 yılında 2 bin 802 çevre projesine 4,5 milyar TL destek sağladıklarını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, ''Daha temiz, yaşanabilir ve yeşil bir çevre için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, 1994 yılında 2 olan düzenli depolama sahası sayısının 93’e yükseldiğini, 1241 belediyeye düzenli depolama hizmeti verildiğini belirtti.

2023 yılında 2 bin 802 çevre projesine 4,5 milyar TL destek sağladıklarını dile getiren Özhaseki, çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.