Çay Yanı Kurabiyesi – Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifleri

Çay saatlerine enfes bir lezzet önerisi geliyor. Kıyır kıyır dokusu ve taze dereotu aroması ile enfes bir deneyim sunan kıyır kıyır dereotlu kurabiye tarifi çay saatini şenlendiriyor. Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri için bize takip etmeye devam edin. Dereotlu kurabiye tarifinin püf noktaları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çay Yanı Kurabiyesi – Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye – Pratik Kurabiye Tarifleri

Çay saatlerine Dereotlu Kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Enfes bir lezzet önerisi Kıyır kıyır dokusu ve taze dereotu aroması ile enfes bir deneyim sunan kıyır kıyır dereotlu kurabiye tarifi çay saatini şenlendiriyor. Her bir ısırıkta, lezzet şöleni vadeden dereotlu kurabiye, çay saatlerine yep yeni bir tat getiriyor. İşte tarifin detayları ve püf noktaları;

Malzemeler;

125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 bağ dereotu
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un

Yapılışı;

Oda sıcaklığında bekleyen margarin, sıvıyağ, susam, toz şeker, sirke, çörekotu, tuz, yumurtanın akı, kabartma tozu ve unu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan aldığımız küçük parçaları elimizde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurları aralıklı bir şekilde tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 

Çay Yanı Kurabiyesi – Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye – Püf Noktaları İle

Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday!

Peki bu tarifin püf noktaları nedir?

Hamurumuzun kıyır kıyır olabilmesi için un miktarının kontrollü bir şekilde eklenmesi tarifin temelini oluşturan püf noktalarından biri. Kurabiyelerinizin pastane tadında olması için bir yemek kaşığı nişastayı tercih edebilirsiniz. Bu tarifte de sirke ve nişasta ile kullanarak kıyır kıyır lezzeti elde edeceksiniz. Ve en önemli püf noktası: fırını önceden 180 derecede ısıtıyoruz, ayrıca malzemelerin odak sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Kurabiye Haberleri ve Tatlı Haberleri için başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun…