Çay kahveyi solladı!

Türkiye'de en çok tercih edilen ve milli içeceklerden biri olan çay, kahveyi solladı. İşte sebebi.. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde...

Çay kahveyi solladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye’de en çok tercih edilen ana vatanı Rize olan çay, insan sağlığına olan etkileri araştırıldı ve kahveyi solladı. Günün her saatinde tüketilen, sabah kahvaltısına ve akşam sohbetine eşlik eden, kimi zaman da şekersiz içilen çay kahveyi solladı.

Uzmanlar tarafından tiryakileri üzecek bir haber geldi. Günde 5 bardaktan fazla içilen çayın, kansızlığa neden olduğunu söylediler.Genel olarak en yaygın sorunlardan biri olan demir eksikliği aslında basit ve kolay çözülebilecek sorunlar arasındadır. Kötü beslenme, fazla tüketilen çay ve kahveden dolayı demir eksikliği veya halk dilinde kansızlık olarak adlandırılan bir hastalıktır. Ülkemizin en yaygın alışkanlıklarından biri de yemek sonrası hemen çay veya kahve içmektedir. Bu alışkanlıktan dolayı demir eksikliği sorunu son zamanlarda ülkemizde artmaktadır. Çay ve kahve vücudumuzda demir emilimini azaltan içecekler arasındadır.Günün her saatinde tüketilen, sabah kahvaltısına ve akşam sohbetine eşlik eden, kimi zaman da şekersiz içilen çay kahveyi solladı.  Uzmanlar tarafından tiryakileri üzecek bir haber geldi. Günde 5 bardaktan fazla içilen çayın, kansızlığa neden olduğunu söylediler.

Çay nasıl tüketilmeli?

Yemeğin hemen ardından değil, yemekten en az 2 saat sonrasında çay veya kahve içilebilir. Çay ve kahvede bulunan maddeler demir vitamini bağlar ve sindirilmeden bağırsaklardan dışarı atılır. demir içeriği bakımından zengin gıda yeseniz bile aslında demirin büyük kısmı çaydaki maddelerle bağlanıp dışarı atılmaktadır. Bu yüzden çayı yemek sonrası 2 saat sonra içmek doğru olacaktır.