Büyükşehir bozulan mera alanlarını yeniden üretime kazandıracak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında mera alanlarının yeniden hayata kazandırılması amacıyla protokol imzalandı.

Büyükşehir bozulan mera alanlarını yeniden üretime kazandıracak

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin belediyede mera alanları ile kırsal kalkınmaya destek amacıyla bir araya geldi.

Toplantıda ne şekilde bozulmuş oldukları belli olmayan alanların Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilerek, üzerine toprak doldurulup tohum ekildikten sonra üreticilerin hizmetine sunulmasına yönelik protokol imzalandı.

Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, tahrip edilmiş mera alanlarını yeniden hayata kazandıracaklarını ve belediye olarak her zaman bu alanlara hassasiyet göstereceklerini ifade etti.

Toprakları mera haline döndüreceklerini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Amacımız tahrip edilmiş olan mera alanlarını yeniden hayata kazandırmak. Kayserimiz için bir değer olan toprakları aktif hale getirmek amacıyla gerek orada dolgu gerekse üzerinde nebati toprak oluşturmak suretiyle mera haline dönüştürüp, daha sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze teslim etme yönünde protokol imzalıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum."

İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin de tarıma ve üretime desteklerinden dolayı Büyükkılıç'a teşekkür etti.

>>AA