Büyük tehlike – Kayserispor Haberleri

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Andrea Bertolacci ve diğer oyuncularla ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu. Transfer yasağı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çamlı, futbolcuların kulüplerden ayrıldıktan sonra asgari ücret karşılığında anlaşma sağlamalarına dikkat çekti ve TFF'ye seslendi. Tüm detaylar Kayseri haberimizde…

Büyük tehlike – Kayserispor Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk futbolu gün geçtikçe transferlerden kaynaklı maddi bataklığa sürükleniyor. 
Kayserispor'un yaşadığı bir mali kriz, Türk futbolunun içinde bulunduğu büyük tehlikeyi de gözler önüne seriyor. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı da, kulübün karşı karşıya geldiği mali zorluklar ve transfer yasağı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Bertolacci 5 Milyon Euro’ya mal oldu

Başkan Çamlı, Andrea Bertolacci'nin transfer ve sözleşmesiyle ilgili ayrıntıları paylaşarak, kulübün ciddi mali sorunlarla boğuştuğunu vurguladı. Bertolacci'ye ödenen 700 bin Euro bonservis bedeli ve toplam 5 milyon Euro'ya varan mali yükün, Kayserispor'un finansal açıdan olumsuzluk oluşturmasına isyan ederek, ‘Andrea Bertolacci dosyasından transfer yasağı aldık. Bertolacci bu kulüpte ne yapmış, kaç dakika oynamış? Bertolacci'ye 700 bin Euro bonservis bedeli ödenmiş, alacağı miktar ise 2.4 milyon Euro, oynadığı dönemde aldığı ücret ve menajerlik ücretleriyle birlikte 5 milyon Euro ücret ödenecek’ dedi.

Çamlı: Bizler kulüplerde emanetçiyiz

Bertolacci dışında Bernard Mensah, Denis Alibec ve Manuel Fernandes gibi isimlerin Kayserispor’a açtığı zarara değinen Başkan Ali Çamlı, ‘Burada sorun Andrea Bertolacci, Bernard Mensah, Denis Alibec ve Manuel Fernandes değil buradaki sorun kulüplerin doğru yönetilmemesi, bizler kulüplerde emanetçiyiz’ diye konuştu.

TFF ve kulüpler buna çözüm bulmalı

Ayrıca Bilal Başaçıkoğlu örneğini de gündeme getiren Başkan Ali Çamlı, oyuncuya şu ana kadar 2.9 milyon Euro ödendiğini, ancak Başaçıkoğlu'nun sözleşmesini feshederek başka bir takıma asgari ücretle gittiğinin altını çizerek, ‘Bilal Başaçıkoğlu şu ana kadar 2.9 milyon Euro ücret ödedi, 630 bin Euro daha ödememiz var ancak bu arkadaş sözleşmesini feshediyor başka bir takıma asgari ücret karşılığında gidiyor. TFF ve kulüpler buna çözüm bulmalı’ diye konuşmasını sonlandırdı. 
Kayserispor, geçtiğimiz hafta TFF lisans Kurulu tarafından 3 puan silme cezasına maruz kalmıştı. Yönetim de TAHKİM’e başvurarak, verilen cezaya itiraz etmişti.