Büyük illerden sadece Kayseri'de yok!

Her şehirde bulunan binlerce insanın aynı anda birçok ihtiyacını karşılamak için kurulan AVM'ler vatandaşların uğrak noktalarından birisi olarak bilinir. Türkiye'deki 30 büyükşehirden sadece Kayseri'nin ilçelerinde AVM olmaması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Büyük illerden sadece Kayseri'de yok!

Türkiye’de her şehirde birden fazla bulunan AVM’ler vatandaşların en çok tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Birçok farklı kategoride mağazanın bir çatı altında birleştiği AVM'ler vatandaşların kimi zaman eğlence mekanı olurken, kimi zaman da ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kolaylık sağlıyor. 
Büyük illerden sadece Kayseri'de yok!

Önceki dönemlerde halk panayırlara giderek alışveriş yaparken şimdilerde ise AVM'leri sıklıkla tercih ediyor. Hava koşullarının elverişsiz olduğu günlerde bile doluluk oranı fazla olan AVM'ler her şehirde yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de hemen hemen her ilde birden fazla bulunan AVM'ler 30 büyük ilin ilçelerinde de yer alıyor. 
Büyük illerden sadece Kayseri'de yok!

Kayseri’nin merkezinde 10 tane AVM bulunurken, hiçbir ilçesinde AVM yer almıyor. İlçelerdeki vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için bayramlarda, düğünlerde veya özel günlerde kilometrelerce yol aşıp Kayseri’nin merkezine geliyorlar.

Türkiye’deki ilk AVM hangisi hangisi?

1988 yılında Turgut Özal'ın girişimleri hizmete açılan Bakırköy'deki Galleria Alışveriş Merkezi Türkiye’deki ilk ve tek AVM olarak kayıtlara geçmiştir. Dönemin en gözde mekanı olan bu AVM şimdilerde ise hayalet AVM olarak anılarak esnafları kepenk kapatmış durumda.

Kayseri'nin ilk AVM'si ise Sivas Bulvarı'nda yer alan Kasseria AVM'dir.

Kayseri'de merkezindeki AVM'ler şu şekilde;
1-Forum Kayseri
2-Kayseri Park Alışveriş Merkezi
3-Mix Kayseri Yaşam Merkezi
4-Kums Mall
5-KAYSERmall AVM
6-Meysu Outlet
7-Almer
8-İpeksaray AVM
9-Kasseria AVM
10-Tuna Life Center