YKS Sınavı İptal Mi Oluyor? Bakanlıktan Açıklama Yapıldı

Bugün gerçekleşen Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı öncesinde, sosyal medyada yayılan iddialar ve paylaşılan görseller, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) iptal mi oluyor? sorusunu gündeme getirdi. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

YKS Sınavı İptal Mi Oluyor?  Bakanlıktan Açıklama Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı'nın bugün gerçekleşen Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı öncesinde soruların çalındığına ilişkin iddialar hakkında yaptığı açıklama, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) geleceği hakkında endişeleri de beraberinde getirdi. İddiaların ardından birçok kişi ve paydaş, YKS'nin iptal edilip edilmeyeceğini merak etmeye başladı.

Yeni görüntüler ortaya çıktı

TYT sınavı sonrasında, sosyal medyada yayımlanan bazı görüntülerde, sınavda çıkan sorularla benzerlik taşıyan üç sorunun paylaşıldığı belirtildi. Ancak, sınavın sona ermesi nedeniyle bu durum ciddiye alınmadı çünkü soruların üçüncü şahıslar tarafından yayımlanmış olabileceği düşünüldü. Ancak, daha sonra ortaya çıkan yeni iddialar ve görüntüler, bu meseleyi yeniden gündeme taşıdı.

Sorular Telegram üzerinden paylaşıldı

Bugün sabah saatlerinde, AYT sınavına 10 saat kala, yine aynı hesap tarafından Türkçe ve matematik ağırlıklı 24 sorunun Telegram üzerinden paylaşıldığı iddia edildi. ‘AYK 2024 Sızdırılan Sorular’ başlıklı bir hesap, bu soruları yayınladı ve adaylara ücret karşılığında soruların tamamını temin edebileceklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu, Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, bu iddiaların araştırıldığını ve ilk tespitlerinde söz konusu soruların resmi sınav havuzunda bulunduğunu belirtti. Sınav sonrasında da tekrar inceleneceğini ekledi.