Bursalılar mutlu, Kayserililer kızgın – Bu rekabet çok tartışılır!

Kayseri'ye özgü yerel bir lezzet olan mantıya şimdi de Bursa'dan rakip çıktı. Zeyniler hınkalı resmen tescillendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bursalılar mutlu, Kayserililer kızgın – Bu rekabet çok tartışılır!

Kayseri’nin yerel lezzetlerine karşı diğer illerde yapılan alternatiflerin sonu gelmiyor. Son olarak yine Kayseri’ye özgü yerel bir lezzet olan mantıya Bursa’dan rakip çıktı. Üstelik Zeyniler hınkalı isimli o lezzet tescili de kaptı.

Tescille korumaya alındı!

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler Mahallesi’ne özgü olan 13 büzgülü, kıymalı, ince hamurlu Zeyniler hınkalı isimli yemek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili ile korumaya alındı.

Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda coğrafi işaret tescili almak için TÜRKPATENT’e yapılan başvurunun sonucunun olumlu olduğu belirtildi.

Kayseri’nin mantısı varsa Bursa’nın da Zeyniler hınkalı var!

Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mahinur Makar konuyla ilgili açıklamasında, ‘Kayseri’nin mantısı, Kars’ın hıngeli var. Bursa’da da Zeyniler hınkalı var. Hamurun inceliği, kıymasının harcı, özel marifet gerektiren 13 pileli büzgüsü, hamurunun çapı ve özellikle pişirilme sırasındaki hınkal toplarının suyun içinde dans etmesi ustalık gerektirir. Zeyniler hınkalı anlatılmaz, Zeyniler hınkalı yenilir’ ifadelerine yer verdi.

Haberi duyan Kayserililer ise, ‘Kayseri mantısının yanından bile geçemez’, ‘Kayseri’yle rekabet etmeye doymadılar’ gibi yorumlarda bulunarak tepkilerini dile getirdiler.

Bursalılar mutlu, Kayserililer kızgın – Bu rekabet çok tartışılır!