BUNLAR DA KONTEYNER FIRSATÇISI!..

Kahramanmaraş depremlerinin ardandan konteyner ihtiyacının arttığı deprem bölgesinde fırsatçılar yine kendini göstererek, ürünlerine fahiş oranlarda zam yaptı. Bir ay öncesinde ortalama 30 bin lira olan konteyner fiyatları şimdilerde 70 bin liraya kadar yükseldi.

BUNLAR DA KONTEYNER FIRSATÇISI!..

BUNU DA KULLANDILAR
11 ili yerle bir eden Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından deprem bölgelerindeki barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kent alanlarının kurulması planlanıyor. Tespit edilen bazı bölgelerde kuruluma da başlandı ancak fırsatçılar bunu da kullanarak, bölgedeki konteyner ihtiyacını fırsat bilip, ürünlerine fahiş oranlarda zam yaptı. Bir ay önce ortalama 30 bin lira olan konteyner fiyatları şimdilerde 70 bin liraya kadar yükseldi. Bununla beraber nakliye maliyetlerinin de 20-30 bin liralara kadar çıkması konteyner yardımını daha da güçleştiriyor.

DENETİMLER ARTMALI
Deprem bölgeleri için canla başla çalışan bir iş insanından alınan bilgiye göre depremin ilk günlerinde içinde mutfağı ve tuvaleti bulunan 22 metrekarelik bir konteynerin fiyatı 28 bin TL iken, önce 42 bin TL’ye şimdilerde de 62 bin TL’ye yükselmiş durumda. Başka bir iş insanı da içinde mutfağı ve tuvaleti olmayan için nakliye hariç 65 bin TL fiyat aldığını dile getiriyor. İş insanlarının talebi ise, acilen hammadde denetimlerinin artması, meslek lisesi ve benzeri birimlerin seferber edilmesi ve nakliye maliyetleri ile ilgili tedbirlerin alınması.
>>Selma Kan