Bugün Akşam Ne Pişirsem?

Akşam yemeğinde ne yapacağını karar veremeyenler için size harika bir tarif ile geldik. Bu lezzetli tarif parmaklarınızı yedirecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bugün Akşam Ne Pişirsem?

‘Bugün akşam ne pişirsem?’ derdinize çare olmaya geldik. Sizin için çok lezzetli ve doyurucu bir tarif hazırladık. Bu tarif size parmaklarınızı yedirecek.

Protein ve karbonhidratın bir arada olduğu bu tarif size doyurucu ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte ‘Çökertme Kebabı’ tarifinin detayları…

Bugün Akşam Ne Pişirsem?

Malzemeler

800 gr dana eti (jülyen doğranmış)

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı sıcak su (400 ml)

500 gr dondurulmuş patates

Servis için

1,5 su bardağı yoğurt

Yarım çay kaşığı tuz

50 gr tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi jülyen doğrayalım.

Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tencere ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.

Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.

Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.

Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.

Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates alalım.

Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.

Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.

Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.

Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.

Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.

Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır.

Afiyet olsun!