BU TIRMANIŞ ALKIŞLANIR !..

Dağcılar , Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü tarafından organize edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Erciyes Dağı'na zirve çıkışı yaptı.Dağcılara eşlik eden Kayseri ve Bursalı snowboard'çı kayakçılar da değişik bir kulvardan Dağ kayağı inişi yaparak bu anlamlı güne renk kattı.

BU TIRMANIŞ ALKIŞLANIR !..

Kayseri başta olmak üzere Ankara, Mersin, İstanbul, Kocaeli,İzmir, Bursa Sivas, Eskişehir,Antalya ve Malatya’dan gelen 3’ü bayan  40’ı aşkın dağcı, 18 Mayıs günü Tekir Yaylasındaki Erciyes Kayak Merkezi’nde bir araya geldikten sonra Çobanini kamp alanına geçerek orada kamp kurdu. Bazı dağcılar da Telesiyej ikinci istasyon yanındaki Dağ evinde geceledi.

19 Mayıs sabaha karşı saat 03.00 de İsmail Yılmaz’ın liderliği ve Nihat Tufan’ın artçılığında başlayan tırmanış, Kahvaltı kayalıkları- Şeytan deresi içi kulvarından ve hayli sert esen rüzgara rağmen saat 09.00’da  Doğu zirvede noktalandı.

300 .TIRMANIŞ PASTASI KESİLDİ

Hayli zor şartlara rağmen zireve ulaşıp orada bayrakları ve yanlarında getirdikleri kulüp flamalarını açan dağcılar, önce ulu önder Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yaptıktan sonra hep birlikte İstiklal Marşımızı coşkuyla seslendirdi.

Ekip zirvede fotoğraf çekimi yaptıktan sonra  bu anlamlı günde  Erciyes Dağı’na 300. Zirve tırmanışını yapan TDF Kayseri Eski İl Temsilcisi ve K2 Dağcılık  ve Kayak İhtisas kulübü başkanı İsmail Yılmaz için özel olarak hazırladıkları pastayı zirvede kesip tebrik ettiler.

Daha sonra aynı kulvardan inişe geçen dağcılar, saat 12.30’da Çobanini kamp alanına ulaşıp çadırlarını söktükten sonra 14.30’da Tekir Yaylası Erciyes Kayak Merkezi’ne vardı. Katılımcılara Kayseri Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve K2 Dağcılık ve İhtisas Spor Kulübü tarafından bu anlamlı  güne özel olarak  hazırlanan katılım belgeleri verildi.

YILMAZ: GURUR DUYDUK !.

Tırmanışa liderlik yapan K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü başkanı İsmail Yılmaz, gazetemize yaptığı özel açıklamada ‘ Pandemiye rağmen katılımdan memnunuz. Eğer Koronavirüs nedeniyle kısıtlama olmasaydı, eminim ki 19 Mayıs Atatür’kü Anma Gençlik ve Spor Bayramı faaliyetimize 100’ün üzerinde dağcı katılırdı. Hayli zor şartlar ve çok sert esen bir rüzgara rağmen başarılı bir tırmanış oldu. Zirvede Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle andık. İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan coşkuyla seslendirdik. Arkadaşlarım sağ olsunlar benim 300. Erciyes Dağı tırmanışımda bir  pasta sürprizi yapıp zirvede kestiler.Hepsine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar…’ diye konuştu.

Haber: Muhammed Kösedağ

Fotoğraflar: Bekir Demirağ