Bu Öğrenciler Takdir veya Teşekkür Alamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar 14 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecekler. Bu öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamayacak! Bakın hangi öğrenciler neden alamayacaklar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bu Öğrenciler Takdir veya Teşekkür Alamayacak!

14 Haziran Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girecekler. Bazı öğrenciler kendilerine takdir veya teşekkür belgesi verilmesi gerekirken, bu belgeleri alamadıklarını görecekler. Bakın neden? Detaylar haberimizde…

Takdir ve teşekkür belgelerini alabilmek için öğrencilerin dönem sonu ortalamalarına bakılıyor. Dönem sonu ortalaması 70 ve üzerinde olanlar ‘Teşekkür Belgesi’, 85 ve üzeri olanlar ise ‘Takdir Belgesi’ almaya hak kazanıyorlar.

Bu koşulları sağlayan öğrencilerden bazıları dönem sonunda bir belge alamayacaklar. Ortalaması her ne olursa olsun eğer bir dersten zayıf notu var ise öğrencilere takdir ve teşekkür belgesi verilmeyecek.

Bu Öğrenciler Takdir veya Teşekkür Alamayacak!

Türkçe dersi ortalaması 70’in altında olan öğrencilere de yine takdir ve teşekkür belgesi verilmeyecek. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada; ‘Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek’ ifadelerinde bulunmuştu.

Ayrıca, öğrenci davranışlarında kınama ve okul değişikliği cezası verilmiş olan öğrenciler de takdir ve teşekkür belgesi alamayacaklar.