Bu kurabiyenin eşi benzeri yok – Az malzemeli Toffifee Kurabiye – Pratik Tarifler

Evinizde rahatça bulunan malzemelerle kolayca hazırlayacağınız pratik Toffifee Kurabiye ile misafirlerinize eşsiz bir deneyim sunacaksınız. Misafirlerinizi lezzetiyle doruklara çıkaracak bu enfes kurabiye tarifi için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Bu kurabiyenin eşi benzeri yok – Az malzemeli Toffifee Kurabiye – Pratik Tarifler

Tatlıseverler için yepyeni ve enfes bir tarif daha Anadolu Haber’de! Toffifee Kurabiye, az malzemeli ve pratik yapımıyla öne çıkan damakları çatlatan bir lezzet olarak yiyen herkesi bağımlısı yapacak. Hem hafif hem de doyurucu olan bu kurabiye, özellikle misafirlerinizi etkilemek istediğiniz anlarda harika bir tercih olabilir. Yapımı sadece birkaç adımdan ibaret olan bu lezzetli ve pratik kurabiyeler, ağızda dağılan dokusuyla unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor. 

Bu kurabiyenin eşi benzeri yok – Az malzemeli Toffifee Kurabiye – Pratik Tarifler

Hemen mutfakta yerinizi alın ve bu nefis tarifi deneyerek sevdiklerinize sürpriz yapın! İşte tarifimizin hazırlanışı,

Malzemeler,

23 hamur için gerekli malzemeler,

70 gram soğuk tereyağı
30 gram toz şeker
1 vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram un

Bezesi için gerekli malzemeler,

2 yumurta akı
1 tutam tuz
125 gram şeker
Arasına 23 tane toffifee (markette satılıyor)
Üzeri için ise erimiş kurvertür kullanılacak.

Yapılışı,

Hamur için tüm malzemeleri yoğurduktan sonra, folyoya sarın ve yarım saat buzdolabına koyarak bekletin.

Hamuru yaklaşık 3 milimetre kalınlığında açıyoruz ve kalıpla kestikten sonra, her birinin üstüne birer toffifee yi ters çevirerek koyuyoruz.

Yumurta aklarını tuzla çırpıyoruz sonrasında yavaş yavaş şekeri ilave ediyoruz. Yumurta beyazı köpük köpük olduğu zaman işlem tamamlanmış oluyor.

Krema sıkmak için kullanacağımız aparatın yıldız ağızlıklı olması kurabiyelerimize daha estetik bir görünüm kazandıracaktır. Bezemizi toffifeelerin üzerine ve kenarlarına sıkıyoruz.

Önceden ısıtılmış 160° fırında yaklaşık 18 dakika pişirdikten sonra son olarak soğuyan kurabiyeleri eritilmiş kurvertürle çizik şeklinde süslüyoruz.

Afiyet olsun.