Bu illerde yaşayanlar dikkat - Tarih verildi!

Bu illerde yaşayanlar dikkat.. Bu haber sizi ilgilendiriyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu, il il saydı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu illerde yaşayanlar dikkat - Tarih verildi!

Türkiye genelinde kış mevsiminin artık kendini hissettirmeye başladığına ve il il sayıp bu ildekilerin dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye genelinde kış mevisiminin artık kendini hissettirmeye başladığına dikkat çeken Ökten'e göre, İç Anadolu Bölgesindeki illerden Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'ta kış aylarının etkisi iyice hissedilmeye başlayacak.

Ökten'in paylaşımında,"Türkiye'de gece sıcaklıkları iyice düşüyor. 10 Ekim itibariyle özellikle iç kesimlerde Kış değerlerine inecek. Doğu Anadolu'da sıfırın altına inecek..." ifadelerine yer verdi.

Bu durum sürücülerinin de dikkatini çekerek kış lastiklerine geçişin zamanının geldiğini gösteriyor. Kış lastikleri, düşük sıcaklıklarda daha iyi yol tutuşu ve frenleme performansı sağlar. Bu nedenle trafik güvenliği açısından kritik öneme sahiptir.