Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen, Kayseri'nin zengin kültürünün konu edindiği Eyvan Sohbetleri programında mimari eserleriyle tarihe yön vermiş bir isim konuşuldu. Peki 12 günde 3 gemi yapan dahi kim? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen, Kayseri’nin zengin kültürünün konu edindiği Eyvan Sohbetleri programında mimari eserleriyle tarihe yön vermiş bir isim konuşuldu. Peki, 12 günde 3 gemi yapan dahi kim? 

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen, Kayseri’nin zengin kültürünün konu edindiği Eyvan Sohbetleri programı bu ayda devam etti. Eyvan Sohbetleri'nin bu ayki konusu mimariye damgasını vuran Mimar Sinan oldu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin bağrından çıkıp yüzlerce eserin altına imza atmış olan Mimar Sinan’ın Kayserili olmasından gurur duyduklarını belirterek, "Bu tür programlar önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bütün vatandaşlarımızı programlarımıza bekliyoruz" dedi.

Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Selçuklu Uygarlığı Müzesi'nde gerçekleştirilen programda Eğitimci Yazar Tahir Fatih Andı, "Kayseri'den Üç Kıtaya Taştaki Sinan Mührü" başlıklı konu ile Mimar Sinan'ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Yazar Andı, gençlerin Michelangelo'yu tanıdığı kadar Mimar Sinan'ı tanımdakılarını söyledi.

Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Koca Sinan'ın sadece mimar olmadığını, savaşçı da bir Sinan olduğunu vurgulayan Andı, "Enderun Mektebinden sonra Sinan seferlere başlar. Artık askerdir ve yeniçeri ocağında bugünkü anlamda subay ünvanını almıştır. Sinan Kanuni Sultan Süleyman'la seferlere çıkar. İşte Kayseri'den Üç Kıtaya Taştaki Sinan Mührü Sinan'ın farkı alanlarda, farklı statülerde vurduğu mühürleri işliyor." dedi.

Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Andı, Mimar Sinan'ın 12 günde 3 gemi yapan bir mühendis de olduğunu belirtti.

Programa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu bilgiye şaşıracaksınız: 12 günde 3 gemi....

Program, Vali Çiçek’in konuşmacı Eğitimci Yazar Tahir Fatih Andı’ya çiçek vermesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.